Hjem > Generelle Nyheder

Med fokus på boligen som pensioneret

Af: Halfdan Thiim - 24. oktober 2017 10:37 1844

Boligen er et vigtigt element i ens liv uanset, hvilken alder du har, men det er svært at argumentere imod, at det er ekstra vigtigt, når man er kommet lidt op i årene. Der har man oftere brug for fred og bare være sig selv. Ting må godt gå lidt langsommere end det gjorde tidligere, og man nyder i højere grad sine alenestunder, end man gjorde tidligere.

Det betyder, at boligen er blevet helle. Det er der, hvor man slapper af og lader op til næstedagens gøremål. Derfor giver vi dig i det der følger gode råd og tips til, hvordan du kan blive ekstra fornøjet med din bolig.

Renovering af huset

Hvis du er en af de heldige, der bor i et hus, kan pensionistalderen være et godt tidspunkt at begynde at gøre ekstra ud af boligen. Det kan du blandt andet gøre gennem en renovering. Hvis du stadig er frisk til det, kan du jo hjælpe til, ellers kan du benytte dig af polske håndværkere, der både er meget kompetente og billigere end de danske.

På den måde bruger du heller ikke en for stor sum af din pension på renoveringen. Renoveringen kan være et godt værktøj, hvis du synes, du mangler lidt indhold i dit liv, efter du er gået på pension. Boligen kan blive et projekt, som giver dig lyst til at stå op om morgenen, og det kan også være med til at holde dig i god fysisk form.

Hvis du mangler de sidste finanser til renoveringen, kan du jo overveje at lede efter gode Mini lån hos Tjeklån. Der er der en oversigt over minilån med gode renter.

Er det tid til luftforandring?

Hvor mange ser pensionisttilværelsen som et tegn på en æra, der er forbi, kan man jo også vende det om og se det som en ny start.

I forbindelse med denne nye start, kan det eventuelt være en ide at finde et nyt sted at slå sine folder. Det kan være, at du har boet det samme sted i mange år, og du simpelthen har brug for en forandring.

Mange drømmer for eksempel om at bo ved vandet, hvor de kan vågne op til en fantastisk og beroligende udsigt. Det er det perfekte tidspunkt nu, hvor du har mere tid end nogensinde. Når man er på arbejdsmarkedet, er det egentlig kun i weekenderne, man har tid til at nyde sit hjem rigtigt.

Det er dog ikke så ligetil at finde et godt sted ved vandet, og det kræver, at man slår til på det rigtige tidspunkt og alt omkring det praktiske og det juridiske er i orden. Derfor vil det være en rigtig god ide at tilknytte en boligadvokat. En boligadvokat er købers repræsentant, hvorimod en ejendomsmægler mere kan kategoriseres som sælgers.

Giv dig selv gode forudsætninger til at dyrke dine hobbyer

Det er virkelig nu, du har gode forudsætninger for at dyrke dine hobbyer. Gøre de ting du altid har haft lyst til, men som der bare ikke har været nok tid til.

De gode forudsætninger starter ofte med boligen. Hvis du har en hobby, du elsker, som du kan gøre derhjemme, er det bare om at gøre boligen klar til at realisere dem. Hvis du elsker at tage billeder, er det om at skaffe det bedste udstyr og simpelthen dedikere et helt værelse til fotografiets kunst.

Hvis du er en familie, hvor der er flere, der bor, er det om at opstille nogle regler for hobbyerne, så der er helt rene linjer omkring det. Det skal selvfølgelig ikke være grobund for dårligdomme i familien.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed