Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Velfærdsteknologi er kommet for at blive

Af: Pia Brændstrup - 2. juli 2015 03:00 127


Velfærdsteknologi bliver mere og mere en integreret del af kommunernes service.
En ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening KL understreger, at Velfærdsteknologi bliver mere og mere en integreret del af kommunernes service.

Velfærdsteknologi bliver indført på samme måde som anden teknologi

På samme måde som alle andre teknologiformer bliver en integreret del af vores hverdag, gælder det også for velfærsteknologi.
Siden 2014 er andelen af kommuner, der indfører/afprøver vasketoiletter, steget med 20 procent, hvilket betyder der lige nu mindst 2.744 i brug over hele landet. (Kilde: KL)
Det betyder et bredere udvalg af alm. hverdagsremedie, som højner graden af selvhjulpne borgere til at klare almindelige hverdagssituationer kommer til at stige i fremtiden. (Kilde: Bent Greve, RUC)
Bedre liv og et bedre arbejdsmiljø for personalet er bare nogle af de muligheder udviklingen tilfører til gavn for alle

Aarhus Kommune er førende på det moderne velfærdsteknologiområde.

- Vasketoiletter - 34 % af alle vasketoiletter på landsplan er i drift i Aarhus.
- Loftlifte - 9,5 % af alle loftlifte på landsplan er i drift i Aarhus

Aarhus Kommune investerer 50 mio. kr. i at udbrede mere velfærdsteknologi i sine plejeboliger. Her indgår flere vasketoiletter side om side med, at kommunen afprøver nye teknologier til for eksempel til at sikre god nattesøvn.

Du kan læse mere om kommunernes arbejde med velfærdsteknologien og hvorfor det det kommer til at være endnu vigtigere i fremtiden i Momentums artikel

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed