Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Ved du, hvad velfærdsmilliarden bliver brugt til?

Af: Pia Brændstrup - 25. januar 2019 13:40 438

Hvad bliver velfærdsmilliarden brugt til?

Regeringens såkaldte velfærdsmilliard bliver overvejende brugt til at ansætte mere personale i kommunerne. Det viser en opgørelse fra Sundheds- og Ældreministeriet. Opgørelsen er lavet på baggrund af kommunernes egne indberetninger om, hvordan kommunerne forventer at bruge velfærdspengene.

 

Knap en halv milliard går til mere personale

Målet er at man skal føle sig sikker på, at der er nogen til at passe på én, når man får brug for hjælp uanset vi bliver flere ældre og selvom beboersammensætningen på plejehjemmene forandrer sig.

 

Velfærdsmilliarden skal løfte kvaliteten i hjemmeplejen.

Da velfærdsmilliarden blev vedtaget i 2016 for skete det primært for at løfte kvaliteten i hjemmeplejen. Opgaven var til at skabe mere værdi i hjemmepleje, og den opgave skulle løftes og gøre sig gældende i 2019.
I 2019 er der samtidig afsat cirka 500 millioner til en bedre bemanding i ældreplejen på finansloven.

Hjemmepleje og plejehjem får næsten tilført lige mange ressourcer


2/3 afsættes til nye medarbejdere, resten til at opjustere arbejdstiden

Kommunerne oplyser, at 2/3 af pengene afsættes til nye medarbejdere, og den sidste 1/3 bliver brugt til at opjustere arbejdstiden for eksisterende medarbejdere.
Desuden fordeler kommunerne bemandingsmidlerne næsten ligeligt mellem hjemmepleje og plejehjem. Andelen der går til de kommunale hjemmeplejer ligger lidt højere end andelen til plejehjem, plejecentre og friplejeboliger.
Den kommunale hjemmepleje får tilført ca. 53 % af midlerne, svarende til 267 millioner kroner, mens 46 %, svarende til 232 millioner kroner, bliver brugt til mere personale på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger.
Den sidste procent, svarende til ca. 1 million kroner går til administration mv. af puljen.

 

Kilde: Magasinet Pleje

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed