Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Undgå efterregning med en tilstandsrapport inden hussalg

Af: Redaktionen - 5. marts 2018 11:05 313

Undgå efterregning med en tilstandsrapport inden hussalg

 

De fleste af os når dertil, at vi skal sælge vores hus. På et tidspunkt kan vi ikke klare fysisk at håndtere alle de huslige opgaver, som er i et større hus, og så må til-salg-skiltet frem. For at sikre, at du ikke får en efterregning, hvis der er fejl i huset, som du ikke kendte til, bør du få lavet en tilstandsrapport.

 

Du har haft mange gode stunder i dit hus, men nu er det på tide at skille sig af med det. Der er alt for mange forpligtelser forbundet med et større hus, og det er svært at holde til, når vi kommer op i årerne. Så det vil blive et vemodigt farvel til dit hjem som du har haft i mange år, men husk på, at du stadig har mange gode minder der. For at det ikke skal blive hårdere, end det er i forvejen, bør du få en udarbejdelse af en tilstandsrapport, som kan sikre dig mod en efterregning for skjulte fejl og mangler ved huset.

 

De fleste forbinder et huseftersyn med et huskøb – og ikke et hussalg. Men det er vigtigt, at man sørger for det både ved køb og salg af et hus.

 

Derfor er en tilstandsrapport et must

Hvis du skal have tegnet en ejerskifteforsikring, når du skal købe hus, så er en tilstandsrapport et must. Alle danske forsikringsselskaber kræver nemlig denne garanti, før du kan købe ny bolig. Ligeledes er den også en garanti for, at dine nye bolig ikke indeholder skjulte mangler, som du kan komme til at skulle betale for. Får du en tilstandsrapport og derefter en ejerskifteforsikring, så er du fuldt dækket. Det gælder også, hvis du skal sælge dit hus. Du risikerer at få en efterregning, hvis der er skjulte fejl og mangler, du ikke er forsikret imod. Derfor er et boligeftersyn vigtigt både ved køb og salg af hus.

 

Virksomheden Boligeftersyn P/S er et eksempel på en kyndig virksomhed, som udarbejder tilstandsrapporter. Læs mere på hjemmesiden.

 

Dette indgår i tilstandsrapporten

Når en tilstandsrapport skal laves, kommer der en byggesagkyndig ud og vurderer de enkelte skader og mulige skader. Rapporten laves ved at sammenligne andre lignende boliger. Det vil være en fordel at få en kyndig til at gøre det, så du er sikker på, at alle fejl og mangler er med.

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed