Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Tre almindelige spørgsmål og svar om efterløn

Af: Redaktionen - 21. december 2017 18:02 438

Tre almindelige spørgsmål og svar om efterløn

 Langt fra alle har ret til efterløn, da man skal opfylde en lang række betingelser.

 Efterløn er på mange måder et kompliceret emne, men læser du denne artikel, så kan du blive meget klogere på, hvad man skal være særligt opmærksom på. Finder du ikke svar på dine ubesvarede spørgsmål på denne side, så læs mere om efterløn her.

 

Hvem kan få efterløn?

Der er mange mennesker, som fejlagtigt tror, at alle ældre mennesker kan få udbetalt efterløn. Sådan forholder det sig desværre ikke. Du kommer kun i betragtning, hvis du har nået efterlønsalderen, er medlem af en a-kasse og opfylder de øvrige betingelser.

Retten til efterløn ophører automatisk, når du når folkepensionsalderen. Det er nemlig ikke muligt at få udbetalt både efterløn og folkepension på samme tid. Du kan forvente, at der bliver skåret i din folkepension, hvis du får efterlønsbidrag eller feriepenge, efter du er blevet pensioneret. Er du ikke helt sikker på, hvorvidt du er berettiget til efterløn, så ret henvendelse til din a-kasse.

 

Må jeg arbejde som efterlønner?

 Dette spørgsmål hører også til blandt de mest almindelige af slagsen, når emnet er økonomi og efterløn.

 Mange stopper med at arbejde, når de går på efterløn. Du er dog i din frie ret til at fortsætte med arbejde, hvis du ikke er klar til at vinke farvel til arbejdsmarkedet. Du skal blot være opmærksom på, at timerne bliver trukket fra din efterløn.

Du kan sågar søge tilladelse til at starte eller fortsætte driften af en virksomhed, hvis du altid har drømt om at være din egen chef. Få svar på dine spørgsmål og bliv guidet af din a-kasse. Tag evt. din læge og / eller partner med på råd, hvis du er i tvivl om, hvor meget du kan og bør arbejde.

 

Hvorfor kan det være en fordel at udskyde efterlønnen?

 Der er med al sandsynlighed flere af dine kollegaer, venner og familiemedlemmer, som har valgt at udskyde deres efterløn. Det har de selvfølgelig haft deres grunde til. I dag kan man opnå en håndfuld økonomiske fordele ved at blive på arbejdsmarkedet i stedet for at gå på efterløn med det samme, man har mulighed for det.

 Der er helt overordnet to fordele ved at udskyde efterlønnen. Den ene fordel er, at du kan få ret til efterløn med højeste dagpengesats. Den anden fordel er, at du kan optjene ret til en skattefri præmie. Lyder disse fordele som sød musik i dine ører, så skal du vide, hvad du skal foretage dig.

Bemærk at du skal være født før 1. juli 1959.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed