Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Husk det blå EU-sygesikringskort - når du rejser i Europa

Af: Pia Brændstrup - 29. juni 2018 14:28 960

Tør du rejse uden det blå EU-sygesikringskort?

Husk dit blå EU-sygesikringskort, når du skal ud og rejse, hvis du vil undgå at få en stor regning for nødvendig lægebehandling i Europa

 

Hvis sommeren går til et EU-, EØS-land eller Schweiz er det en god idé, at du sikrer dig, at du medbringer dit blå EU-sygesikringskort – fordi du ellers pludselig kan komme til at hænge på en stor lægeregning du IKKE kan få refunderet, når du kommer hjem.

 

Det blå kort er dit bevis for, at du har ret til sygehjælp i det offentlige sundhedsvæsen i det land, hvor du er på ferie. Derfor skal du medbringe et gyldigt blåt EU-sygesikringskort, når du rejser.

 

Det blå kort dækker ikke privatlæge eller hospital

For at undgå overraskelser kan det være en god idé at undersøge, hvad det blå kort dækker i det land, du skal rejse til.

Det kan også være en god idé at undersøge, hvor de offentlige sygehuse befinder sig ved dit rejsemål. I sær fordi det Blå sygesikringskort ikke dækker hvis man benytter en privat lægeklinik eller privathospital

Host Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller de at de oplever, at danskere bliver overraskede over, at de ikke kan få dækket deres regninger med det blå kort, fordi det viser sig, at behandlingen foregik hos en privat læge og at mange privatklinikker findes tæt på turiststederne. Deres erfaring viser også at feriesteder som fx Portugal, Spanien og Bulgarien meget ofte henviser til privat behandling.

Man skal ALTID huske at gemme alle kvitteringer og papirer, du får vedrørende din behandling, fx recepter, henvisning og gerne journaludskrift.

Du betaler selv på stedet

Du betaler selv på stedet selvom du viser dit blå kort uanset om du besøger et offentligt  eller privat hospital eller klinik.
Når du så kommer hjem, kan du ansøge om refusion hos din region, når du kommer hjem til Danmark.

Hvis du vil være sikker på at få refusion skla du tjekke om du har en rejseforsikring, der dækker under dit ophold. Det blå kort dækker fx ikke privat behandling eller hjemtransport til Danmark, hvis du bliver meget syg.

Kilde: Styrelsen for Patentsikkerhed

 

Tips og gode råd:

Tjek om dit blå sygesikringskort er gyldigt og søg om nyt, hvis det er udløbet – Det kan du gøre her.

Undersøg dit feriemål inden afrejse – hvor er de offentlige sygehuse i området

Hav dit blå sygesikringskort på dig altid og insister på, at hospitalspersonalet skal tage imod det, hvis du skal have behandling.

Undersøg dine forsikringer og overvej en supplerende rejseforsikring.

Læs om, hvordan du søger refusion

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed