Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Svend Lings anker fængselsdom for aktiv dødshjælp

Af: Pia Brændstrup - 4. oktober 2018 16:29 499

Overlæge Svend Lings vil anke den dom på 40 dages betinget fængsel, som han fik i sidste uge for aktiv dødshjælp.

 

Ifølge BT skriver han i en e-mail til B.T
”Hver eneste dag bliver jeg kontaktet af syge og lidende mennesker, der trygler om rådgivning. Hvilken medicin kan bruges, hvor meget skal man tage og hvordan? Som sagen står nu, er jeg tvunget til at afvise dem, da jeg ellers risikerer at blive varetægtsfængslet”.

 

Svend Lings forsvarer, Hanne Rahbæk, siger til Ritzau, at dommen ankes til landsretten med henblik på frifindelse.

Det helt centrale juridiske spørgsmål er, hvornår der er tale om rådgivning i selvmord - og dermed en overtrædelse af straffeloven.

 

Svend Lings sætter spørgsmålstegn ved om rådgivning omkring medicin svarer til at fortælle folk, hvordan de kan gå ud på en bro, hvordan de skal binde rebet, hvis de ønsker at hænge sig, hvordan de skal holde geværet for at skyde sig selv, eller hvilket tårn de skal springe ud fra.

 

Han synes det er helt essentielt at man stiller spørgsmålet, om det er strafbart, når man fortæller, hvordan man skal gøre eller hvis fx kører dem hen til åstedet

Han sætter også spørgsmålstegn ved om det er ens ytringsfrihed, man benytter ved at fortælle hvad alle i bund og grund alligevel kan læse på internettet.

 

Lægeetisk Nævn vurder i øjeblikket om Svend Lings' offentliggørelse af en selvmordsvejledning samt hans ordinering af medicin til syge er i strid med etiske principper, så han kan blive ekskluderet ud af Lægeforeningen.

 

Det bør selvfølgelig lovliggøres, så det ikke er staten og lægerne, der bestemmer, hvordan og hvornår man skal dø, men en selv.

 

Uanset forsætter han kampen for at legalisere aktiv dødshjælp, fordi han ikke mener det er staten og lægerne, der bestemmer, hvordan man skal dø. Han mener at det helt og aldeles er den enkeltes egen beslutning.

 

Se underskrift indsamlingen for aktiv dødshjælp her

 

Se manualen til selvmord her

 

Læs mere om aktiv dødshjælp her

 

Kilde: BT.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed