Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Smartphonen har taget sit indtog i den ældre generation

Af: Redaktionen - 30. august 2017 09:30 668

Teknik er i dagens Danmark ikke kun forbeholdt for de unge, som nærmest er vokset op med smartphones, bærbare og PlayStation spil i lange baner.

 

Antallet af 60- 70-årige med smartphones har de sidste par år taget en kæmpe stigning på statistikken over seniorer med smartphones. Udviklingen har været så markant, at det i dag viser sig, at over halvdelen af 60 – 70-årige er ejer af en smartphone. Er du endnu ikke kommet med på denne trend, gives der her gode råd til, hvordan der opnås succes med en iPhone eller en Samsung smartphone.

 

I en rapport fra Kulturministeriet viser udviklingen af seniorer med smartphones, at det primært er mændene, som finder mobiltelefonerne interessant – dog følger kvinder godt med. Det er dog en anden måde smartphones bliver håndteret hos den ældre generation, end når man sammenligner med den yngre generation. Hvor de unge primært bruger smartphonen på de sociale medier, så bruger landets seniorer primært smartphonen til at tale i og i gennemsnit bruges kun 16 minutter på andre ting med telefonen. Til sammenligning bruger de unge smartphonen i 1 time og 50 minutter på andet end taletid.

Hvilken smartphone passer til dig?

Er du ikke en del af statistikken omkring seniorer og smartphones, men synes det virker rigtig interessant, og måske er nået dertil, hvor smartphone-situationen skal undersøges? For at finde ud af hvilken smartphone, som tiltaler dig mest, anbefales det at blive inspireret fra venner, børn og børnebørn – hvilken telefon har netværket, og hvad betyder mest for dem, med den valgte telefon? Der er meget forskel på en iPhone og på en Samsung telefon. Prøv de forskellige modeller af, og find ud af hvilken én som passer bedst og er mest simpel for dig.

Pas på telefonen

En smartphone er en meget sensitiv genstand. Som de fleste – både unge som ældre, allerede har erfaringer med, så kan en smartphone ikke lige klare en tur på klinkerne i køkkenet, uden at telefonens skærm bliver slået itu. Det kan derfor være en rigtig god idé at overveje skærmbeskyttelse på din telefon. Der finde flere typer af covers som skærmbeskyttelse til din smartphone. Covers til telefonen kan både erhverves som et fyldt cover der dækker hele telefonen – både foran og på bagsiden, ligesom de også fås, hvor coveret blot fungerer som skærmbeskyttelse, og primært dækker telefonens kant, til når telefonen rammer gulvet med hjørnet. Tilmed kan skærmbeskyttelse også købes som et lag af film, som du sætter direkte over din skærm. Skærmbeskyttelse og covers er rigtig godt givet ud, i forhold til hvor dyrt det er at få skiftet skærmen på din iPhone eller Samsung telefon. Der skal nemlig ikke meget til før telefonen kan falde ud af tasken, falde ned fra et born, eller når børnebørnene låner telefonen til at se film på Youtube.

Tag kurser og bliv klogere på ”Smartphones”

Har du brug for at komme rigtig i gang med den nye smartphone, og er det begrænset hvor meget børn eller børnebørn har mulighed for at hjælpe telefonen, så kan et kursus i at blive klogere på den nye teknik, være guld værd. En smartphone er meget nyt for de fleste, og i forhold til alle de nye muligheder, som pludselig optræder med en smartphone, så bliver det en rigtig succes, hvis man investerer tiden til at lære den nye telefon at kende.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed