Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Skal man være bange, hvis man ikke sparer op som pensionist?

Af: Redaktionen - 26. juni 2017 13:38 2033

Penge nok som pensionist?

Skal man være bange, hvis man ikke sparer op?

Som 32-årig iværksætter kan det virke, som om pensionisttilværelsen ligger langt ude i fremtiden.

Men iværksætter Casper Ravn-Sørensen ved, at det en dag også bliver hans tur til at blive pensionist.

Det kan være svært at omstille sig fra at have været fast lønmodtager, til at blive pensionist. Du kommer til at få meget mere tid. Men du vil også få en lavere indkomst end, hvad du er vant til. Casper Ravn-Sørensen valgt et arbejdsliv, hvor han har sagt nej tak til stabilitet og månedlig pensionsordning, for at have frihed.

Mit liv skal være spændende, hele livet

Som iværksætter og investor, oplever Casper Ravn-Sørensen en hverdag under konstant forandring, og det gør livet og hverdagen spændende. Derfor ville det også være naturligt, at en mand som Casper Ravn-Sørensen måske frygter at pensionisttilværelsen bliver kedelig. Det er dog ikke tilfældet.

”For selvom man er pensionist, betyder det ikke, at man ikke stadig kan gøre livet til et eventyr,” fortæller Casper Ravn-Sørensen, og fordyber sig lidt i denne tanke:

”Men man befinder sig også i sit livs efterår, så hvis man har en drøm om at prøve noget man ikke har gjort før.

Så er det nu man skal handle i stedet for at tænke. Det har jeg tænkt mig at gøre, når jeg bliver pensionist”.

Der er sparet op til tilværelsen, men…

Når man er selvstændig indenfor det felt som Casper Ravn-Sørensen arbejder med, så er der en pris at betale for friheden.

”Jeg ved, at med mine valg i mit arbejdsliv, at jeg går glip af en række fordele i forhold til stabile pensionsordninger.
Det er derfor mit eget ansvar at spare op til den dag, hvor jeg ikke er aktiv på arbejdsmarkedet længere,” siger han.

En pensionisttilværelse er usikker, og den kan hurtigt ændre sig f.eks. ved sygdom, derfor kan ens økonomiske hverdag også ændre sig hurtigt.

”Da jeg stiftede minifinans.dk der tilbyder kviklån op til 12.000 kr. havde jeg for øje, at det også skulle blive til en portal, der både kan og vil hjælpe pensionister med at udleve deres drømme,” siger Casper Ravn-Sørensen, som udlever sin drøm og sit eventyr som iværksætter, og det bliver han ved med, også når han bliver pensionist.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed