Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Sådan laver du din egen hjemmeside helt uden at kode

Af: Thomas Mørch Iversen - 26. september 2018 17:16 378

Sådan laver du din egen hjemmeside helt uden at kode

Det er lettere end nogensinde før at lave sin egen hjemmeside eller blog, og du behøver faktisk at kunne kode eller være særlig it-kyndig for at komme i gang.

I denne artikel giver vi dig de trin du skal i gennem, for at komme i gang med din egen hjemmeside.

1. Webhotel og domæne

Hvis en hjemmeside skal kunne se af andre via internettet, så skal den ligge på et webhotel og være tilgængelig via et domæne.

Du kan se på webhotellet som hjemmesidens hus, hvor domænet så er adressen til huset. På nettet skal man så besøge dit domæne (din adresse) for at besøge din hjemmeside (dit hus).

Webhoteller koster mellem 10 og 20 kroner om måneden, og man køber det typisk sammen med domænet, som koster 50 kroner om året.

Det er altså ikke voldsomt dyrt at komme i gang med disse ting, og du kan bestille det med ganske få klik hos en lang række udbydere.

Hos Billig-Webhosting.dk, kan du få kvalificeret rådgivning i forhold til valg af webhotel, og du kan eksempelvis bruge denne guide til det bedste webhotel, til at finde et webhotel som scorer højt på kundetilfredshed og support.

2. Hjemmesideprogram

Når du har købt dit webhotel og dit domæne, så er det tid til at komme i gang med at lave din hjemmeside. Til dette skal du bruge et hjemmesideprogram, og her er der mange valgmuligheder.

Et af verdens mest anvendte programmet, og det som de fleste er mest brugervenligt, er WordPress.

WordPress, kan du installere på dit domæne med en 1-kliks-intallation, hvor du med ganske få klik, kan installere programmet. Herefter er du faktisk i gang med din hjemmeside og kan begynde at udgive indlæg og artikler.

WordPress fungerer på den måde, at du kan installere det man kalder for temaer. Disse temaer er din hjemmesides udseende, og du kan således hurtig opsætte din hjemmeside så den kommer til at se ud som du gerne vil have den. Prøv f.eks. at se det store udvalg af gratis temaer hos WordPress selv her.

Der findes masser af gratis guide, både skrevne og video, der omhandler WordPress, så det er super nemt at komme i gang med, hvis du blot googler lidt efter det.

3. Bliv fundet på Google

Der er ikke meget ved at lave en hjemmeside, hvis der ikke er nogen der besøger den. Derfor skal du efter du har lavet din hjemmeside se på, hvordan du kommer frem og bliver fundet på Google.

Her skal du blandt andet arbejde med det man kalder for SEO, som står for ”Search Engine Optimization”, altså optimering til søgemaskinerne. Når du arbejder med SEO på din hjemmeside, vil den automatisk komme længere og længere frem på Google, og du vil derved få flere og flere besøgende.

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed