Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Sådan kan du få råd til alt det sjove – også som pensionist

Af: Kasper Christensen - 1. december 2018 15:37 3126

Sådan kan du få råd til alt det sjove – også som pensionist

Som pensionist kan det være rigtig svært at få pengene til at slå til – især hvis man også ønsker at bruge penge på oplevelser og andre sjove ting. Indkomsten er ikke høj, men udgifterne bliver sjældent meget mindre i takt med, man når pensionsalderen. Hvis du er på vej på pension, eller hvis du allerede er pensionist, kan du læse med her. Herunder får du nemlig nogle tips til, hvordan du kan få din pension eller dine penge til at række, så du kan få råd til alt det sjove, du også har lyst til at bruge penge på.

 

Spar op – lidt har også ret

Hvis indkomsten er lav, kan det være svært at spare op. Rigtig mange opgiver endda at lave en opsparing, fordi det kan virke demotiverende ikke at kunne sætte flere tusinde kroner til side om måneden. Det kan dog alligevel være en rigtig god idé at forsøge at spare en smule penge op hver måned. Hvis du formår at lave en opsparing, kan du spare sammen til de større ting, du gerne vil kunne købe. Dette gælder også, selvom du ikke kan lægge mange penge til side hver måned; for lidt har naturligvis også ret. Du kan med fordel lave en separat konto, som du kan bruge som opsparingskonto – dette kan virke motiverende, både til at sætte penge ind på kontoen, men også til at nå dit mål.

 

Undersøg dine muligheder for et lån

Det er bestemt ikke en skam at optage et lån. De fleste kommer ikke gennem livet uden at låne penge, og der er også flere, der låner penge, selvom de er nået pensionsalderen. Hvis du har mange drømme og mål, kan du undersøge dine muligheder for at optage et lån. Lån penge, hvis du har råd til det – det kan være nøglen til døren, der åbner ind til en verden fuld af de fornøjelser, du ønsker at få råd til. Du skal naturligvis vide, om du har råd til at betale pengene tilbage igen – hvis du har dette, er det ikke et problem at optage et lån til at opfylde dine drømme.

 

Spar mere i hverdagen

Det kan være svært at få råd til alt det sjove, når man er på pension – og for nogle kan det også være svært at få råd til de mest basale ting. Hvis du gerne vil have mere luft i din økonomi, er det en god idé at se på dit forbrug; måske kan du spare penge i hverdagen, så du kan få råd til mere i sidste ende. Hvis du vil se, om du kan spare mere, er det vigtigt at vide, hvad du bruger dine penge på. Derfor bør du se på dine kontoudskrifter for nogle måneder tilbage. Det vil måske give dig et indblik i, om du kan spare på nogle punkter. Ligeledes er det en god idé, at du i nogle måneder skriver ned, hver gang du bruger penge. Måske finder du ud af, du kan spare penge ved at købe ind én gang i ugen i stedet for fem.

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed