Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Osteopater autoriseres nu på samme måde som kiropraktorer

Af: Pia Brændstrup - 1. juni 2018 16:30 617

Osteopater autoriseres nu ligesom kiropraktorer

Folketinget vedtog den 15. maj 2018 en lov om godkendelse/autorisation Osteopater som sundhedspersoner og som sundhedsfaglig virksomhed. I praksis betyder det, at man kan blive henvist til behandling direkte fra egen læge, få tilskud via sygesikringen og de fleste sundhedsforsikringer.

 

 

Loven, der træder i kraft fra den 1. juli i år

Loven, der træder i kraft fra den 1. juli i år, indebærer, at alle osteopater, der har gennemført osteopatiuddannelsen, godkendes af Sundhedsstyrelsen med en autorisation på samme måde som fysioterapeuter og kiropraktorer.

Osteopati har eksisteret som behandlingsform siden 1874, og nu bliver Danmark det 9. land i Europa der autoriserer Osteopati som en særskilt sundhedsprofession.

 

En manuel sundhedsprofession

Osteopati er en manuel sundhedsprofession, baseret på naturvidenskabelige fag, som eksempelvis anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik og sygdomslære.

 

Osteopater behandler med deres hænder som redskab.

Deres behandlingsteknikker består af manipulationer af kroppens led, mobilisering af led, strækteknikker, massage af muskler og bindevæv, muskelenergi teknikker og fascielle teknikker.
De diagnosticerer, behandler og forebygger muskel/led problemer i hele bevægeapparatet, som f.eks. ryg/bækken/nakke problemer, sports- og overbelastningsskader, hovedpine, samt gener relateret til graviditet og fødsel.

 

Både symptomer og årsagen til symptomerne.

Osteopater behandler både symptomerne samt årsagen til symptomerne. De målretter deres tilgang til patienterne via individuel behandlingsstrategi, der er tilpasset den enkelte patients behov.


I Danmark findes der i dag 116 færdiguddannede osteopater.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed