Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Oplev det bedste af den danske natur

Af: Redaktionen - 24. maj 2016 11:05 295

Oplev det bedste af den danske natur

Du behøver ikke at rejse ud af Danmark for at opleve smuk natur. Især i sommerhalvåret har vi i Danmark meget at byde på. Når du rejser herhjemme, så ved du hvad du går ind til, og du sparer samtidigt mange penge på ikke at skulle ud at flyve eller sejle langt.

I denne artikel sætter vi fokus på noget af Danmarks smukke natur, du også som pensionist kan nyde.

Husk at du får mere ud af dine oplevelser ved at dele dem med andre. Talrige undersøgelser viser, at hvis vi ønsker at købe glæde, så er oplevelser mere effektivt end materielle ting som et nyt fjernsyn eller en hurtig bil. Glæden bliver kun større, når vi deler disse oplevelser med venner og bekendte.
Hvis du på DGDA.dk køber en oplevelsesgave, vil du derfor have mulighed for at skrive flere navne på den – for når du deler oplevelsen, bliver den så meget større.

Bornholms skrænter, slotte og rundkirker

Bornholm har gennem årtier været en af Danmarks største turistattraktioner.
Øen – du både kan flyve og sejle til, afhængigt af især temperament, for prisen er cirka den samme – indeholder både smukke rundkirker, gamle slotte og masser af strande.
Hvis du har energi til det, så er Bornholm Danmarks bedste sted at tage på cykelferie i sommerperioden. temperaturen er behagelig, vejene er store og det er begrænset med biler. Samtidigt har du rig mulighed for at leje dig ind for en nat på et af de mange hoteller og hostels, hvis du ikke ønsker at vende tilbage til det samme sommerhus hver dag. I givet fald bør du bruge en sommerhusportal som Cofman til at søge og finde et godt tilbud cirka et halvt år forinden, du skal ud at rejse.

Husk at spise den lokale ”krøllebølleis”, når du besøger Bornholm – en stor og luftig soft-ice, der kan købes nærmest over det hele i sommerperioden.

Gudenåen

Hvis du er til vand, sejlads og måske endda kano eller kajak for de mest aktive, så er Gudenåen værd at overveje.

Med over 150 kilometer er Gudenø Danmarks længste vandløb. Skjern Å er dog den mest vandrige. Gudenåen løber igennem blandt andet Silkeborg, Ry og meget af resten af Østjylland.

Du har mulighed for hvor Gudenåen er bredest at sejle almindeligt. Har du godt med energi, så kan det være en stor oplevelse at sejle i kano op ad åen (mens I sammen synger ”Vi sejler op af åen”). Op af åen er der rigelige muligheder for at holde en pause og spise mad på en nærliggende restaurant, ligesom du kan spise medbragt med og tilbagelægge store distancer.

Du skal ikke have tilladelser på forhånd for at sejle op ad Gudenåen. Vær blot opmærksom på andre skibe og kajakker, som du bevæger dig op.

Sydfynske øhav

Det sydfynske øhav – der af fynboer igennem flere år er forsøgt døbt Danmarks Sydfrankrig – er en samlet betegnelse for lavvandet farvand syd for Svendborg. Mere end 55 øer udgør det samlede sydfynske øhav.

Mellem de største øer er der færgeforbindelser, mens flere af de mindre og ubeboede øer alene kan nås, hvis du selv sejler til dem med egen kajak eller en lejet båd.

Hvis du er til spændende dyrefauna – både fisk, fugle og pattedyr på land – så er det sydfynske øhav et oplagt sted at bruge tid. Hvis du medtager øer beliggende rundt omkring både det sydfynske og Langeland, så kommer vi op på næsten 100 mulige øer, du kan besøge.

Du har også mulighed for at købe en flyvetur i et mindre 2-4 personers fly med afgang fra Svendborg, hvor du oppefra kan kigge på de mange øer og også nyde udsigten over Fyns andenstørste by Svendborg – alene overgået af Odense.

Hvis du vælger at begive dig ud i det sydfynske øhav, så husk varmt tøj til hele dagen. Det er koldt og blæser ude ved havet. Du finder et stort udvalg af relevant tøj hos Outdoorpro.dk.

Udover Bornholm, Gudenåen og Sydfynske øhav, der her er nævnt, byder Danmark på de smukke strande ud mod Vesterhavet, klitter på Lolland-Falster, Himmelbjerget mellem Ry og Silkeborg og meget mere.

Du kan rejse til andre lande – men husk også at få det bedste ud af egen baghave!

(Dette indlæg er sponsoret)

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed