Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Øg velfærden for ældre med led-belysning

Af: Redaktionen - 19. november 2017 09:17 358

LED pærer kan mere end blot at lyse              

LED belysning har for alvor fundet vejen ind i de danske kommuner, og ikke kun i private hjem er LED teknologien en god løsning. LED lyskilder har den enorme fordel, at de kan efterligne solens naturlige lys. Man kan altså manipulere med lyskilden, således at lyset kommer til at virke naturligt og mindre skarpt og kunstigt, end vi kender fra andre lyskilder. Forskning viser at LED belysning ikke blot giver et behageligt og naturligt lys, men også kan være med til at øge trivsel og velfærden blandt mennesker.

 

Øget trivsel og velfærd blandt andet hos ældre

Det lyder måske som noget underligt noget, at lys kan være med til at øge velfærd og trivsel, men årsagen giver faktisk god mening. Det er videnskabeligt bevist at vi har brug for rigelige mængder dagslys. Dagslys har nemlig betydning for kroppens produktion af serotonin (lykkehormonet) og melatonin (søvnhormonet), og begge disse påvirker vores humør, energiniveau, døgnrytme og generelle trivsel. Det ved vi blandt andet fra personer med vinterdepressioner, der ofte benytter sig af lysterapi og mærker en klar forbedring ved det. LED belysning er altså med til at øge de ældres velfærd, da det naturlige lys øger deres energiniveau og humør, samtidig med at det kan hjælpe dem til en naturlig og sund døgnrytme. Man kan nemlig dæmpe og forstærke LED lyset på en måde, så det minder om solens rytme, og på den måde sikrer man, at de ældre får nok søvn samt nok lys. LED-TEK anbefaler desuden LED belysning til bl.a. institution og uddannelse.

 

En økonomisk rentabel løsning

Udover de mange velfærdsmæssige fordele er der også mange økonomiske fordele ved LED belysning. LED belysning har nemlig et markant lavere energiforbrug end andre lyskilder, og man kan spare op mod 70% på elregningen ved at udskifte sin belysning til LED belysning. LED-TEKs lyspaneler har fx en levetid på 50.000 timer, hvorimod en almindelig glødepære har en levetid på blot 1000 timer. Plejehjem og lignende får altså ikke blot en øget velfærd blandt de ældre ved at udskifte til LED belysning, men opnår også store økonomiske besparelser.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed