Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Nye tiltag i 4 kommuner for at bedre indsatsen for mennesker med livstruende sygdomme

Af: Pia Brændstrup - 25. august 2015 03:00 110


4 Kommuner har via Satspuljen ”En værdig død” fået penge til at gennemføre projekter, der skal styrke deres indsats overfor borgere med en livstruende eller uhelbredelig sygdom.

De 4 kommuner er Varde - Aarhus - Svendborg - Roskilde.

Projekterne henvender sig til patienter, der har en livstruende eller uhelbredelig sygdom, hvor der er behov for en lindrende indsats, har ofte kontakt til både sygehus, almen praksis og kommune.

Sammenhængende indsats

Det har stor betydning, at man får en sammenhængende indsats og hjælp til at håndtere det store fysiske og psykiske pres, der kan være forbundet med sygdommen, både hos de syge selv og de pårørende.

Bedst mulig livskvalitet

Formålet er at kommunerne forbedrer deres bidrage til den bedst mulige livskvalitet i den ofte svære livssituation, patienterne og deres pårørende står i, og at der samtidig er en høj kvalitet i den faglige indsats.
De fire kommuners erfaringer og viden skal derefter danne baggrund for generelle anbefalinger til, hvordan landets øvrige kommuner kan styrke den omsorgsfulde, livsbekræftende, smertelindrende og støttende indsats i forbindelse med livstruende sygdom og død.
Læs mere her:

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed