Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Ny pjece om hvad der sker i et kræftforløb

Af: Pia Brændstrup - 12. juli 2018 11:36 379

Ny pjece om, hvad der sker i et kræftforløb

Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny pjece til patienter og pårørende , om hvilke forventninger og krav man med tillade sig at have, når man er i et forløb, hvor man har mistanke om, at man har brystkræft.

Pjece er målrettet både patienter og pårørende.

 

Pjecen beskriver et kræftpakkeforløb.

Se selve pjecen her

Den beskriver i deltaljer, hvordan selve kræftforløbet er tilrettelagt, som et samlet forløb af undersøgelser, behandling og opfølgning.

Den fortæller også om, hvordan undersøgelserne som udgangspunkt er booket på forhånd, så man undgår unødig ventetid og så man så hurtigt som muligt får klar besked, om man har kræft eller ej.

Pjecen husker også én på, at det er helt op til en selv, om man ønsker at benytte sig af tilbuddet med de forskellige undersøgelser, behandling og opfølgning.

 

Udgangspunktet er, at når et kræftforløb er tilrettelagt mest hensigtsmæssigt giver det patienten og de pårørende mulighed for at tage stilling til andre ting, som hvordan man ønsker at blive inddraget, om man har brug for hjælp til at træffe sine beslutninger eller til at snakke den nye situation igennem med sine pårørende.

 

Målet er at opnå de bedste resultater via et samarbejde mellem patienten, de pårørende og sundhedspersonalet.

Læs mere her

Kilde: SST

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed