Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Nu kan den kommunale hjemmepleje komme i udbud

Af: Pia Brændstrup - 29. august 2013 03:00 107

Der er kommet nye regler, der giver kommunerne øgede muligheder for at lade private firmaer stå for den kommunale ældrepleje.

Det betyder, at det i fremtiden kan være, at man ikke længere kan vælge mellem den kommunale hjemmepleje og de private leverandører. Det kan meget nemt blive sådan, at man i fremtiden udelukkende kan vælge mellem private leverandører.
De mindre leverandører, der også i dag tilbyder pleje, rengøring og anden pratisk hjælp i kommunen, er ofte private leverandører, der har vundet den kommunale licitation.

Det ser ud, som om det både er rengøring, praktisk hjælp og den personlige pleje, der er i spil.
Den 20/8 2013 kom der er lovændring, hvori der står, at private firmaer fremover må konkurrere på prisen.
Det betyder, at kommunerne potentielt kan spare penge på ældreplejen, hvis et privat firma kan tilbyde den samme service til en lavere pris.

I dag har hver kommune en fast pris, de afregner til de private leverandører. Det er en fastsat pris, og alle skal tilbyde den samme service til den pris.

Det er den udgift, nogle kommuner mener, at de kan finde besparelser på i forhold til den nuværendene ordning.
København og Aarhus Kommuner har allerede meldt sig, fordi de, med de store udgifter de allerede har og i særdeleshed vil få i fremtiden, er meget interesserede i at sende deres del af ældreplejen i udbud for at spare penge.
Der er andre kommuner, der er mindre begejstede.

Jeg har selv arbejdet i den kommunale hjemmepleje og haft min egen private hjemmepleje.
Jeg er spændt på at se, hvordan de private levrandører vil overleve i et meget presset marked, når de nu skal til at underbyde hinanden i prissætningen af deres arbejde for at vinde licitationerne.

Du kan se mere om hjemmepleje og de private leverandører, du kan benytte, i de forskellige kommuner på www.pensionist.dk/tilbud-i-din-kommune

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed