Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Nu lettes reglerne for førtidspension

Af: Pia Brændstrup - 7. februar 2018 16:01 825

Nu ensrettes reglerne for førtidspension og igangsættelse af ressourceforløb

 

Tirsdag den 6/2 2018 blev en enig forligskreds enige om aftale om at præcisere reglerne for førtidspension og ressourceforløb for at ændre praksis i de kommuner, som har fortolket reglerne meget stramt.

 

 

Forligskredsen består foruden regeringen af Socialdemokratiet, De Radikale og SF og målet med aftalen er at gøre op med, at nogle kommuner har fortolket reglerne strammere end andre. De har derfor sendt borgere i ressourceforløb. Det var en fejl, fordi de pågældende kunne have fået førtidspension.

 

- Der er kommuner, der fortolker og forvalter reglerne om førtidspension strammere end andre. Mennesker er derfor blevet sendt i ressourceforløb, som de slet ikke burde være i.

- Det skal vi selvfølgelig have rettet op på med det samme, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i pressemeddelelsen fra beskæftigelsesministeriet.

 

Retten til førtidspension ændres ikke med den nye lovændringen. I stedet kan man forvente en praksisændring i de kommuner, som har fortolket reglerne meget stramt.
Dermed er der borgere, som vil få en førtidspension på et tidligere tidspunkt.

Selve lovforslaget vil blive fremsat i marts, og på baggrund af evalueringen vil forligskredsen drøfte, om der er behov for yderligere justeringer. Det omfatter ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.

 

Reformen af førtidspension fra 2012 skulle sørge for, at flest muligt kom i arbejde og kunne forsørge sig selv.

Denga ng var det Mette Frederiksen (S), daværende beskæftigelsesminister, som stod i spidsen for den omfattende reform af reglerne om førtidspension og fleksjob. Men kritikere har anført, at bestræbelserne på at fastholde folk på arbejdsmarkedet har fået politikerne til at sende reelt syge mennesker i endeløse arbejdsprøvninger.

 

Nuværende Beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet Leif Lahn Jensen glæder sig over justeringerne.

- Det er et fint første skridt på vejen til at bringe hele førtidspensionsreformen i overensstemmelse med intentionerne bag reformen. Næste skridt tager vi, når den store evaluering af reformen er klar, siger han.

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed