Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Midlertidig hjælp til husleje mod opfyldelse af betingelser

Af: Pia Brændstrup - 4. marts 2013 02:00 132

Folketinget vedtog i 2012, at man fremover få midlertidig hjælp til at betale husleje - hjælpen bliver givet med en række betingelser.
Den nye lov trådte i kraft 1. januar 2013, og den skal forhindre, at borgere i almennyttige boliger bliver smidt ud af deres boliger på grund af ubetalte huslejeregninger og at man dermed kan komme ud i en uoverskuelig social deroute.

Københavns Kommune er nu blevet orienteret om, hvordan man skal administrere den nye lov, og hvilke vilkår kommunen vil opstille for hjælpen.
For at få hjælpen skal sagsbehandleren have en forventning om, at hjælpen også på lidt længere sigt forebygger udsættelse. Det gør den for eksempel ikke, hvis boligen er for dyr i forhold til borgerens indtægt, og borgeren ikke ønsker at indgå i samarbejde om flytning. Desuden kan sagsbehandleren stille en række konkrete krav til borgeren, som f.eks. at kræve, at borgeren modtager rådgivning om budgetlægning og gæld og samtidig lader kommunen administrere sin kontanthjælp eller førtidspension - Læs mere.

Det er da dejligt, at der nu er hjælp at hente, hvis man pludselig kommer ud i helt uoverskuelige økonomiske problemer. Det gælder både unge og gamle.

Så er spørgsmålet bare, hvordan man finder ud af de muligheder og rettigheder, man har, før det er for sent.

Har du nogen erfaringer, du gerne vil dele?

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed