Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Mange patienter er utilfredse med udenlandske lægers evne til at snakke dansk

Af: Pia Brændstrup - 18. januar 2019 14:50 897

Udenlandske læger kan ikke snakke dansk

I flg. BT er hver fjerde dansker 'utilfreds' eller 'meget utilfreds' over udenlandske hospitalslægers evne til at tale dansk.

Det kan være helt uoverskuelig situation at være i krise og samtidig have en udenlandsk læge, der fortæller ens diagnose på gebrokkent dansk.

 

Bt har fået lavet en ny repræsentativ undersøgelse af YouGov. Den viser at næsten hver fjerde er 'utilfreds' eller 'meget utilfreds' over udenlandske hospitalslægers evne til at tale dansk.

 

Mange utilfredse patienter

B.T. har fået YouGov til at undersøge, hvor tilfredse danskerne er med 'udenlandske lægers evne til at tale dansk' på sygehusene.
25 % svarer, at de er ”meget utilfredse” eller ”utilfredse”
31 % svarer, at de er ”meget tilfredse” eller ”tilfredse”.
30 % svarer, at de ”ved ikke”
Kilde: YouGov for B.T.

 

De adspurgte i undersøgelsens er alle danske patienter, der er blevet behandlet på et eller flere hospitaler inden for de seneste 12 måneder. Undersøgelsen er baseret på interview med 1.009 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 11. til 14. januar 2019.

 

Mange ønsker en ven eller bisidder med til samtaler

Af artiklen i BT fremgår det også, at lokalformanden i Ældre Sagen, Per Jens Plambeck, vurderer, at der er sproglige problemer hos et stort antal udenlandske læger i Sønderjylland.
Han fortæller, at foreningen ofte bliver kontaktet af ældre patienter, som føler sig utrygge, når de ikke kan forstå, hvad lægen siger, og at mange ønsker en bisidder eller en hospitalsven med under konsultationen.

Kilde BT

Læs mere her

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed