Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Kim Larsen, en "gadedreng" og spillemand har spillet sin sidste sang live.

Af: Pia Brændstrup - 1. oktober 2018 10:04 655

Kim Larsen, "gadedreng" -"spillemand" har spillet sin sidste melodi.

Kim Larsen døde i går, og mit liv bliver en lille smule anderledes, fordi han ikke er blandt os mere.
Han er min samtidskunstner. Han er min N.F. S. Grundvig.


Jeg kan huske ham som en af de første musikere, jeg kom til at lære at kende i mine helt spæde teenageår, og han har været der i alle mine livsfaser lige siden.
Jeg har danset og rocket til hans glade og vilde musik. Jeg har sjælet og drømt til hans ballader. Musikken har fulgt mig hele vejen op til nu, hvor jeg er på vej ind i den tredje alder.

Jeg vil begraves til hans ”Om lidt bli’r her stille” og jeg vil synge foråret ind med hans genfortolkning af ”Det er i dag et vejr”.
Når man lytter til hans sidste plade ”Øst fra Vesterled”, så er det tydeligt, at Kim Larsen er på vej væk fra denne verden, for det var det, han kunne med sin musik.

 

Han satte livet på min dagsorden gennem hele sin karriere.

Han var tro mod sig selv og sine holdninger hele vejen. Han stod på mål for sig selv, selvom det ikke altid var den letteste løsning og gav tilmed sig selv lov til at skifte mening i fuld offentlighed. Han lod os følge sin egne sejre og nederlag i sin musik, så vi kunne finde trøst eller se små veje til selv at komme videre. Jeg er bare glad for, at han lavede det sidste album, så jeg også får mulighed for at spejle min i hans tekster også når jeg betræder vejen mod mit ældste jeg.

 

I dag kniber jeg en tåre og beder til, at han møder Sankt Peter med sit glade smil og guitaren i hånden, som han selv beder om i sangen ”den lige vej” fra ”Øst fra Vesterled”.


Med en hilsen fra Kim Larsen kan du lytte til ”Fri som en fugl” fra samme album”, som giver os håbet om, at der altid er en vej fremad på trods.

Ære være Kim Larsen minde

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed