Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Hvordan har dit grundvand det i dag?

Af: Pia Brændstrup - 6. november 2017 10:16 833

Så er jeg hjemme igen fra USA.
Det er dejligt at møde efteråret, når man kommer hjem fra en storby uden luft. Den danske luft og natur er helt unik i sammenligning med storbyens luftforurening.

Rent vand og luft er en selvfølgelighed for os, men sådan er det ikke i Los Angeles

 

Airb&b lejlighed
Jeg boede i en Airb&b lejlighed. Det har jeg aldrig prøvet før, men det var rigtigt rart og meget bekvemmeligt. Det var især dejligt, at der var et rigtigt køkken, fordi jeg ikke havde lyst til at gå ud og spise med mig selv til alle måltiderne. Jeg kunne lave min egen morgenkaffe og købe ind, så jeg kunne tilberede varmt mad, når jeg havde lyst. Der var både komfur, mikroovn og køle/fryseskab. Det eneste minus var, at man ikke kunne åbne eller se udad vinduerne. De 2 vinduer, der var, havde hver især tilkoblet en slange til airconditionanlægget, og udsigten var direkte ind i en mur. Jeg var slet ikke klar over, hvor meget jeg kigger ud af vinduet, og overrasket over, hvor meget det påvirkede mig, at jeg slet ikke kunne se ud. Men samlet set var det en god oplevelse, som jeg helt sikkert kan anbefale.

 

Grundvand er ikke en selvfølgelighed
Jeg var til et foredrag med en kendt amerikaner, som hedder Luke Storey. Han holder foredrag om ”Bio Plugs”, som kan oversættes med biologiske åbninger.
Jeg vidste slet ikke, hvad det var, men gik ind til foredraget med åbent sind. Det viste sig, at Bio Plugs er en måde at overleve i storbyen, samtidig med at man stadigvæk lever sundt. Løsningen findes via teknologiske løsninger.
Han fortalte, hvordan han selv importerede vand fra bjergene i stedet for at filtrere og drikke vandet fra vandhanen. Vandet fra vandhanen i f.eks. LA og New York kommer nemlig udelukkende fra genbrugsvand. Det er vand fra kloarkerne, som via kemisk filtrering renses og derefter genbruges som drikkevand. Og han kunne ikke acceptere at skulle drikke og bade i kemi. Han satte derfor både et filter på vandhanen og på bruseren, så han ikke var heller ikke var tvunget til at optage ikkefiltreret på kroppen i brusebadet.


Lys kan stjæle søvnen
Han brugte også specielle pærer i lamperne for at undgå alt det blå lys, fra computer, telefoner mv, som skader søvnen, fordi det modvirker dannelsen af melatonin i hjernen. Melatoni er det hormon, der gør, at vi bliver søvnige, som vi danner om aftenen, når det bliver mørkt.
Måske skulle man overveje at skifte pærerne og ændre lyset på sin IPhone, men jeg bruger den aldrig, før jeg skal sove - heller ikke om natten.

Men det gav mig stof til eftertanke.

USA er jo som regel foran Europa, og jeg kom til at tænke på, hvor vigtigt heldige vi er med, at vi stadig har grundvand i vandhanerne, og så kom jeg til at tænke på reklamen med Bodil Jørgensen, hvor hun siger ”ska du fucke med mit grundvand”.

Jeg har faktisk aldrig tænkt, at jeg var heldig med, at vi har grundvand i vandhanerne – jeg troede bare, at det var den eneste mulighed.  

Hvad mener du?
Skriv din kommentar i feltet nedenfor

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed