Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Hvem sørger for din iltmaske?

Af: Pia Brændstrup - 29. april 2019 10:08 869

Hvem sørger for din iltmaske?

I weekenden gjorde jeg noget, jeg ikke har gjort i lang tid. Jeg sagde fra.

Vi skulle til den årlige påskefrokost kl. 14 hos nogle rigtig gode venner, og så skulle jeg også lige til min søsters fødselsdag først. Fødselsdagen var kl. 10, og da jeg sagde ja til min søsters fødelsdag, havde jeg godt nok sagt, at jeg kun kunne deltage i 2 timer, fordi jeg skulle i byen kl. 14.

På vejen til og fra fødselsdagen skulle jeg dog lige hente og bringe min datter, svigersøn, niece og min mor i hver sin ende af byen, da ingen af dem har bil, og min søster bor 15 km udenfor byen.
Min søster havde lavet en rigtig dejlig brunch, og det var så hyggeligt at fejre hende. Jeg var glad for at kunne være med, og jeg var også glad for at kunne hjælpe med kørsel.


MEN da jeg kom hjem, fik jeg kvalme, svimmel og blev frygtelig utilpas.

Så var det, at jeg tænkte, at jeg måske skulle blive hjemme fra påskefrokosten.
Jeg kunne næsten ikke bære tanken. Jeg havde jo glædet mig til at se alle vores gode venner, men min krop fortalte mig, at jeg var nødt til at blive hjemme.

 

Jeg meldte afbud, og min mand måtte alene afsted..
Jeg var træt og uden energi. Så jeg sad i sofaen og lavede absolut ingenting i 10 timer og – Vupti - da jeg gik i seng kl 23, havde min krop det godt.
Jeg sov som en sten hele natten og vågnede veludhvilet søndag morgen. Her skulle vi ikke noget, så jeg lavede alting langsomt, var lidt ude i solen og nød friheden i ikke at have nogen forpligtelser. Men jeg tænkte alligevel over lørdagens hændelser.

 

Hvordan er det lige, man kommer derhen?
Jeg tror, det handler om at sige nej. Det er vi mange, der ikke er så gode til, og så handler det også om at modtage i stedet for at give hele tiden.
Og jeg mener faktisk, at det er min egen skyld.
Jeg giver og giver til – til andre, men ikke til mig selv og jeg stiller masser af krav til mig selv, men ikke så meget til andre.

 

Det kan godt undre mig.
For ligesom i flyvemaskinen skal man selv tage iltmasken på, før man hjælper sit barn eller andre med deres iltmaske. Det må jeg se at blive bedre til.
Jeg må mærke efter, så jeg ved hvad jeg selv skal bruge i stedet for at give andre, hvad jeg tror, de har brug for. Og så må jeg til at sige lidt mere nej.

 

Det handler også om at rydde op i alle de forpligtelser, man har påtaget sig i løbet af livet.

Finde ud af hvorfor man siger ja - Om det er den artige pige der svarer - Om det er, fordi man har lyst, - Fordi man har sagt ja af pligt - Eller uden at tænke sig om?
UH ha nu har jeg sagt det højt, så binder det lidt mere, end når jeg bare tænker det.

 

Et gammelt ordsprog siger, at ”Hjælpen sidder lige forenden af armen”, så jeg skal nok huske mig selv på og minde mig selv om, at det er mig selv, der skal hjælpe mig.
Jeg skal ikke forvente, at andre kommer og redder mig og fortæller mig, hvad jeg skal gøre.

 

Stress kan vise sig på mange måder, men kroppen reagerer og sender signaler, som man skal forholde sig til, før de udvikler sig til en kronisk tilstand, der kan gøre en uarbejdsdygtig og ked af det, udvikle sig til angst og depression eller fysiske sygdomme i kroppen.  

 

Så pas på dig selv – det er vores eget ansvar.    

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed