Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Hvad kan vi lære af lidelse?

Af: Pia Brændstrup - 13. september 2017 08:43 368

 

Lidelsesbegrebet er gammelt og hænger ofte sammen med religion.

Hvis man kigger på de fleste lidelses- eller sygehistorier, så viser de ofte, at man bliver klogere gennem lidelsen. Man forandrer sig og får et andet syn på ting, man tog for givet, før man oplevede lidelsen. Litteraturen - både eventyrerne, biblen og nu de sociale medier, er fyldt med historier, der viser at for at få indsigt, må man gennem lidelsen via et større arbejde med sig selv.

Både i den alternative behandling og det etablerede sundhedsvæsen er tilgangen den hurtige, effektive løsning ved passiv behandling såsom f.eks. operation og / eller medicin kombineret med andre tiltag som fysisk og psykologisk indsigt. Det kan f.eks. være åndedrætsøvelser, gymnastik, ergo-, fysioterapi og/eller psykologiske tiltag.

Flemming Mortensen, Konfliktvejleder, Krop- og Psykoterapeut, arbejder med mennesker, der har været udsat for et traume, både den akutte fase, og hvor kroppen ikke har opdaget, at årsagen til smerten er væk, og hvor lidelsen har sat sig fast.

Han fortæller, at han ser sine behandlingsmetoder, som et supplerende tilbud til den alm. behandling, hvor mennesker, som har svært ved at se deres eget potentiale, får øjnene op for de muligheder, de har, når de arbejder med sig selv.
Det kan være, hvis de lever med smerter, som både kan være opstået af et konkret traume eller pga. af en smerte i livet - måske begge dele.

Smerte er hjernens måde at registre, at noget er som det ikke skal være.
Det er en advarsel om, at man skal stoppe det, der forvolder smerten. Sommetider oplever nogle mennesker oplever, at lidelsen bliver kronisk og bider sig fast.

Hvis smerten har bidt sig fast, kræves der noget andet, for at man kan komme videre med at leve sit liv uden kroniske smerter.
Kroppen kræver, at man arbejder med det, der forhindrer en i at komme videre i sit liv!

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed