Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Har du en bolighistorie, der skal på museum?

Af: Pia Brændstrup - 4. marts 2019 15:58 788

Nu kommer de almene boliger på nationalmuseet.

 

Nationalmuseet er i gang med at indsamle bolighistorie fra livet i almene boligområder gennem beboernes egne fortællinger.

 

"Din bolig - vores historie".

Som et led i indsamlingen til undersøgelsen modtager Nationalmuseet bl.a. beretninger som fx:

- Sommerfest i baggården i 1977
- En hel families hverdag gennem 80 år.

 

Nationalmuseet indsamler din digitale hverdagshistorier fra 1. marts til 31. maj

Nationalmuseet indsamler digitale hverdagshistorier fra 1. marts til 31. maj om de liv, en million danskere lever i almene boligområder.

Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev fortæller til Ritzau at idéen opstod på baggrund af    den danske model med almene boliger, som han mener er en vigtig del af historien.

 

Historierne skal fortælles på baggrund af de indsamlede historier og i samarbejde med brancheorganisationen for de almene boligforeninger, BL - Danmarks Almene Boliger, som i år fejrer 100-års jubilæum.

- Det er befolkningen, der former landet. Det synes jeg, at boligforeningerne er et godt eksempel på. Det er ikke en bevægelse skabt af konger. Heller ikke nødvendigvis af politikere. Men af befolkningen, siger han i en pressemeddelelse.

 

Nationalmuseet seniorforsker Lykke L. Pedersen mener ligeledes det vigtigt at lade beboerne fortælle historien.

- Det handler om at fortælle bolighistorie, men med beboernes egne stemmer, siger Lykke L. Pedersen. Hvordan oplever folk selv deres dagligdag ude i boligerne, og hvilke drømme og forhåbninger har de for fremtiden?

 

Ifølge Ritzau fortæller hun, at indsamlingen både tager temperaturen på bolighistorien her og nu, men at det også vil danne baggrund for videre forskning.

De almene boliger udgør en femtedel af boligmassen i Danmark på ca. 560.000 almene boliger.

 

De almene boliger er en del af det danske velfærdssamfund og en central del af det danske samfund. Det at vi har de blandede boligområder, viser at velfærdssamfundet tager bredt hånd om folks boligbehov – også på boligområdet.

Læs mere

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed