Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Guide til seksuelle begynderhjælpemidler

Af: Pia Brændstrup - 24. januar 2017 17:15 1254

Det skal ingen hemmelighed være, at seksualprodukter har en stor plads i mit arbejde. Absolut ikke fordi jeg mener vibratorer, penispumper og glidecreme SKAL indgå i enhver seksuel aktivitet. Tværtimod!

Det, der fascinerer mig, er snarere, hvad et godt hjælpemiddel KAN bidrage med, såfremt man forstår, hvilke parametre der er tilstede i en vurdering af det BEDST egnede produkt… en lidenskab jeg i skrivende stund er ved at omsætte til en håndbog for professionelle inden for sundheds- og plejesektoren.

Hænger begynderhjælpemidler og pensionisten.dk sammen, kunne du måske tænke? Jo, absolut. Ikke alle har været på den galej tidligere i livet og står nu i deres alderdom uvidende om, hvordan og hvorfor sådanne produkter kan være relevante nu.

Begynderhjælpemidler er altså ikke bare lyserøde og nuttede udgaver af voksenlegetøj, der særligt tiltaler de unge og uerfarende. Begynderhjælpemidler er ikke kun definitionen på den uskyldige massageolie, de små dildoer og de blide vibrationer, som kan ”tåles” af alle.

I min optik defineres et begynderhjælpemiddel ud fra, hvor klienten – måske i samråd med partner, læge eller en hjælpemiddelskonsulent - vurderer det rigtigt at begynde.

Der er mange forskellige grunde til, at man i alderdommen ønsker sig et seksualprodukt. For den ene kan det være et produkt, der har til hensigt at understøtte evne. Et typisk produkt er her penispumpen anvendt i forlængelse af, at erektionen oftere og oftere besværes.

Et andet senior-begynderprodukt kan være til kvinden, der efter mange års singleliv, finder en charmerende ven og nu ønsker at genoptage et seksuelt samvær. At vende tilbage til samme formåen som før menopausen, er næppe nogen mulighed og det kan - på grund af nedsat lubrikation, tyndere og mere sarte slimhinder - være hensigtsmæssigt at opøve sex akten med en såkaldt dilator. En sådan indføres systematisk i vagina for at adskille (dilatere) skedevæggene, afspænde muskulaturen og herved udvide og smidiggøre vagina. Efterhånden som øvelsen gentages, kan kvinden gå til næste størrelse af dilator, med det mål for øje smertefrit atter at kunne gennemføre et samleje. Nogle kvinder bruger endda dilatoren som ”igangsætter” lige før eller undervejs i sexakten.        

Et massageapparat til lysnettet ser umiddelbart voldsomt ud og det er den for så vidt også; den er designet til kropsmassage med den indbyggede finesse, at intimområdet kan stimuleres – men det behøver vi ikke tale højt om – tænk bare på JOMI fra 1960’erne. Når den kunne få lov at ligge fremme, var det fordi man officielt anså det for at være helsebringende. Et redskab mod ømme muskler og den trætte lænd, men… bag soveværelses 4 vægge har den glædet mange fruer og frøkener! Netop den uskyldighed dette produkt har over sig, kan være et godt argument for at definere det som et begynderhjælpemiddel. Det afslører ikke noget, om barnebarnet måtte finde det i skuffen. Det har ikke skyggen af fallos-dyrkelse over sig (= det behøver ikke ligne en penis for at tilfredsstille kvinden) og ja, sidst med ikke mindst, så er apparatet jo alsidigt; så hvorfor ikke netop starte ud med en omgang KROPSsmassage!

De sidste produkter, jeg i denne omgang vil pege på, er ”kildekost” og massageolie. Nogle vil måske spørge sig selv om, hvad det har med seksualprodukter at gøre? En hel del! Sex behøver nemlig langt fra kun at handle om genitalier og samleje. Desværre oplever jeg på klinikken alt for mange par der, som årene er gået, ”glemmer” at kæle, kysse, kramme, holde om hinanden… ja, kort sagt; elskov bliver reduceret til samleje og det der virker bedst til at komme (hurtigt) i mål, bliver ad åre til indgroede vaner i ønsket om udløsning og orgasme. Min opfordring er for en stund at glemme den resultatorienterede proces og give sig tid til at forkæle partneren med f.eks. lun massageolie eller de små, bløde og kildende fjer. Sæt ”nærvær” på programmet og brug den næste halve time på at være intime på en helt ny måde.

Det er sundt og det er dejligt, men der er faktisk også en dybere mening med at bringe disse anderledes hjælpemidler frem her.  Særligt evnen udfordres i den 3. alder (sygdom og slid efter et langt liv kan mærkes hos det fleste mennesker) og hvor mange ubevidst glider ind i et aseksuelt forhold som resultat af rejsningsproblemer, tørre slimhinder, smerter i bevægelsesapparatet m.v., så går mit terapeutiske fokus på at bevidstgøre, på hvilken måde og af hvilken grund seksualitet (burde) redefineres livet igennem – også selv om der står ”pensionist” på dåbsattesten.          

Kærlig hilsen Helle

Ps.

Jeg blev så glad, da jeg forleden modtog denne hilsen fra en kunde, der kort forinden havde indkøbt penispumpen Andromedical. (Med hans fulde tilladelse bringer jeg her, hvad han skrev til mig.)

Kære Helle

Jeg har gået og grinet lidt af mig selv. Jeg er fra 1929, haft to koner og har syv oldebørn, så jeg er nok ikke blevet snydt for gode seksuelle oplevelser. Og så ser jeg pludselig mig selv med en vacuumpumpe og et glasrør i hånden og skal prøve at opleve fortidens minder.

Kommer til at tænke på de avisnyheder, jeg har læst over årene, hvor Falck har været hidkaldt for en befri en mand fra Nilfisk støvsugeren.

Lidt til grin, ikk'? Men jeg gjorde det og - ved lidt tålmodighed - virkede mekanikken sandelig, så hvad kan der dog ikke ske (nu)?

Venlige hilsener Årgang ’29

 

Lidt til grin? Overhovedet ikke… tværtimod er jeg fuld af beundring. Beundring over den livsglæde, brevet synes at indeholde. Det mod det kræver at indkøbe og anvende en erektionspumpe i en alder af 87 år og ikke mindst den åbenhed, der skal til for uopfordret at dele det med mig – og nu også dig. Det kan da om noget kaldes et begynderhjælpemiddel; et aktivt hjælpemiddel til en ny og spændende begyndelse i (sex)livet!

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed