Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Gode tips til dig der vil starte egen webshop

Af: Halfdan Thiim - 21. december 2017 17:07 1191

Find det rigtige domænenavn

Først og fremmest er det vigtigt at overveje formålet med webshoppen.  Har den til formål at formidle viden ud til et publikum, omkring et bestemt interesseområde eller er det af mere kommercielt karakter. Der er himmelvid forskel på disse to, i og med hvis hjemmesiden er mere til kommercielt brug vil det typisk være ret så afgørende for dens succes, hvad det er du kalder den. Hvorimod, hvis det bare er mere for sjov er mest henvender sig til venner og familie der skal følge med i din hverdag, så er navnet ikke så vigtigt. Domænenavnet er det hjemmesiden kommer til at hedde og hvis du vil sælge produkter af en eller anden art er det alfa og omega du ikke skifter navnet for ofte. Den primære grund kan være at det bliver svært for kunderne at identificere sig med dit brand, hvis du allerede har opbygget et omdømme med et bestemt navn og de er vant til at søge efter det navn.

 

Gør noget ud af det grafiske

Frontend eller bruger interface er vigtigt at have styr på når du laver din egen hjemmeside. Hvis hjemmesiden er kludret og er svær at navigere rundt i for de besøgende, uanset om det bare er til hobbybrug eller kommercielt, vil folk hurtigt klike væk fra siden efter et par sekunder. Derfor hav fokus på det grafiske design. Hvis du ikke selv er den store grafiker er der mange nemme programmer, at hente på google, som guide dig frem.

 

Brug den rigtige indholdsstyringssystem

Et CMS system er det der bruges til at styre indholdet på din hjemmeside og der er flere forskellige valgmuligheder. Der er to meget populære systemer kaldet, wordpress og magento. Wordpress bruges af mange nybegyndere og er en let måde, for dem som ikke har de store it-kompetencer at anvende. Med wordpress kan du både have en ren informationshjemmeside, men også sælge varer fra. Den er nem at bruge og let at opdatere, hvorfor den for mange er det foretrukne valg. Derimod hvis planerne er, at starte en webshop der skal vokse sig større vil Magento være et godt valg. Den er nem at anvende, men systemet er bedre til at håndtere mange varer end Wordpress. Ydermere kan det være fordelagtigt at investere i et webhotel, som er et sted hvor alle dine data og filer bliver gemt online. Det er muligt at finde et billigt webhotel mange steder.

 

Økonomi

 

Som selvstændig erhvervsdrivende uanset om det er fysisk butik eller en webshop er det vigtigt at have styr på finanserne. Det finansiering kan være svært at finde rundt i, hvis det er ikke er noget man er vant til at praktisere. I samme grad er skattereglerne svære at finde rundt, hvor meget må man trække fra som virksomhedsejer og hvis der klager over skat kan det være god idé at få hjælp andet steds fra.

 

Sparring

Som nyopstartede med en hjemmeside eller en webshop kan det engang imellem være en god idé at indhente inspiration fra andre, som har større erfaring med iværksætteri, så som Magnus Kjøller.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed