Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Generationsskifte og overdragelse af virksomhed

Af: Redaktionen - 21. august 2017 09:36 195

Hvis du i mange år har været ejer af en virksomhed og nu er på nippet til at overveje at trække dig tilbage og i stedet nyde din pensionisttilværelse i fulde drag, er der flere forhold, du skal være opmærksom på. Du kan nemlig ikke blot aflevere nøglerne til din søn eller datter og forvente, at alt går som smurt. Der er forhold af både økonomisk og juridisk art, du er nødt til at forholde dig til.

Hvordan foregår et generationsskifte?

Hos advokatfirmaet TVC. beskrives det netop, hvordan et generationsskifte foregår. Det er en kompliceret proces, og der er mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du tage hensyn til, at der ved et generationsskifte er skattemæssige forhold, som kan være svære at overskue. Og hvis du ikke ønsker at havne i en penibel situation, bør du rådføre dig med en advokat, som har viden om disse ting.

 

Dertil skal du rette din opmærksomhed mod de øvrige forhold, som spiller en rolle, når du påtænker at starte et generationsskifte. Og du skal huske på, at det kan være en langvarig proces, hvor der er mange forskellige delaftaler, du skal tage stilling til.

Går du med tanker om et generationsskifte?

Et generationsskifte har indvirkning på flere forhold i dit liv. Både juridisk, økonomiske og familieretslige spørgsmål. Det kan være en stor mundfuld at håndtere, og det er i alles interesse, at generationsskiftet kommer til at foregå så smidigt og hurtigt som muligt.

 

Udover dette er det bestemt også en god idé at sørge for at påbegynde planlægningen af et generationsskifte i god tid. Du skal finde ud af, hvem der skal overtage den familieejede virksomhed, og det kan tænkes, at den eller de nye ledere skal have mulighed for at sætte sig ordentligt ind i alle processer, inden de pludselig sidder med ansvaret alene. Det er en stor opgave at foretage et generationsskifte, som kommer til at forløbe gnidningsfrit for alle parter – og derfor bør du netop sørge for, at forberedelsen er meget grundig.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed