Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Gå foråret i møde som pensionist med disse tips

Af: Pensionist.dk - Halfdan Thim - 22. marts 2018 16:57 1082

Den første forårsmåned er i gang og det er derfor tid til blandt andet at gøre forårsrent i din bolig. Ud over forårsrengøring er der mange andre ting, som er perfekte at bruge tid på om foråret, for at gå foråret i møde på en god måde. I denne artikel får du en liste med et par ting, som er gode at få styr på, for at du går foråret i møde med en masse overskud.  

 

Skab forårsstemning i din bolig

Det første, du skal gøre, for at gå foråret i møde på en god måde er at skabe forårsstemning i din bolig. Når de første blomster dukker op at jorden udenfor er det et fantastisk tidspunkt til at opdatere din bolig og skabe en hyggelig forårsstemning.

Du kan skabe forårsstemning i din bolig på mange forskellige måder. Først og fremmest er blomster fantastiske til at skabe en unik forårsstemning. Du kan plante blomster i små krukker og stille i vindueskammene, hvor de kan gro og skabe forårsstemning i din bolig. a

Men du kan også skabe forårsstemning ved at pynte med andet end blomster. Det kan fx være et flot billede, en ny pude til sofaen eller en flot vase til spisebordet. Der er mange muligheder for at pynte din bolig med lidt ny dekoration, der kan skabe lidt ekstra forårsstemning.

Du kan også vælge at købe et par nye møbler til din bolig til at gå foråret i møde med. Det kan fx være en ny seng som fx en elevationsseng. Mange har stor gavn af at have en elevationsseng da det fx gør det nemmere at sidde med en god bog og læse i sengen.

 

Gennemgå din økonomi

Det næste, du skal gøre, for at gå foråret i møde med overskud er at gennemgå din økonomi. For at have et godt overblik i hverdagen er det nemlig afgørende at du har et godt overblik over din økonomi, da det kan tage meget overskud ikke helt at vide hvor mange penge man har til rådighed.

Du kan derfor med fordel gå din økonomi efter og kigge på hvilke faste udgifter du har hver måned. Når du kigger din økonomi igennem finder du samtidig ud af, om du har råd til at købe det, som du gerne vil bruge penge på i løbet af 2018. Det kan fx være du gerne vil ud på dit livs næste rejse i løbet af året, og her er det vigtigt at du har et godt overblik over din økonomi.

Du kan samtidig overveje at låne penge, hvis du fx gerne vil ud og rejse inden så længe men ikke lige nu har elle de nødvendige penge. En rejse er en investering i dig selv, og det er værd at overveje hvad dit rejsebudget er og hvilke oplevelser, aktiviteter osv. der skal inkluderes, så du ikke ærgrer dig over ikke at have fået det hele med når du kommer hjem.

Samtidig kommer årsopgørelse fra skat i løbet af marts, så du kan se om du skal have penge tilbage i SKAT eller betale restskat. I forbindelse med årsopgørelsen har du mulighed for at klage over SKAT, hvis du mener der er noget som er beregnet forkert. I det tilfælde er det ligeledes vigtigt at have et godt overblik over din økonomi.

Når du har fået din årsopgørelse er det samtidig en god anledning til at tjekke om din forskudsopgørelse for 2018 er udfyldt med de rigtige tal.

Find gode aktiviteter til foråret

Det sidste tip til, hvordan du går foråret i møde med overskud er ved at finde nye aktiviteter, som du kan bruge foråret på. Når foråret kommer med varmere temperaturer får de fleste lidt mere overskud til nye aktiviteter og det er derfor et perfekt tidspunkt til fx at gå et par hyggelige ture i skoven.

Du kan kigge efter om der er aktiviteter for pensionister i nærheden af dig eller selv give dig i kast med gåture i skoven eller et par cykelture rundt omkring. Foråret er et fantastisk tidspunkt at komme ud i naturen på, så du kan se hvordan alting spirer.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed