Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Forebyggelse for fremtiden er temaet for KL's Sundhedskonference 2018

Af: Pia Brændstrup - 19. januar 2018 09:55 609

Esbjerg Kommune fik fortjent anerkendelse

Den 16. januar 2018 afholdt KL sin årlige 's Sundhedskonference 2018 med temaet "Forebyggelse for fremtiden.
Prisen "Den Gyldne Tråd" blev tildelt Esbjerg kommune for sit nyskabende arbejde med at lette overgangen fra sygehus til eget hjem.
 

Det kan være både svært og en usædvanlig barsk omgang, når, især ældre, borgere skal hjem fra sygehuset efter en indlæggelse. Manglende kommunikation og liden forståelse for hinandens arbejdsgange mellem sygehuset og den kommunal hjemmepleje kan resultere i dårlig trivsel, utryghed og unødige genindlæggelser for de mest udsatte patienter.


Esbjerg Kommune bygger bro

I 2015 inviterede Esbjerg Kommune en lang række borgere i kommunen for at diskutere deres oplevelser og erfaringer ved hjemsendelse fra sygehuset.
Hovedoverskrifter på tilbagemeldingerne var tryghed – resultatet blev at bygge bro.
På baggrund af tilbagemeldingerne besluttede Esbjerg Kommune sig for at sætte tryghed i fokus, så arbejdet med at gøre udskrivelsesprocessen fra sygehuset både lettere og billigere ved at tænke utraditionelt.

 

Akutteam var løsningen

I stedet for at fyre medarbejdere ansatte Esbjerg Kommune 12 fuldtidssygeplejersker, som et akut team for at sikre den gode overgang for patienterne.
Arbejdet har især været fokuseret på demente og medicinske patienter og i praksis tager de 12 sygeplejersker populært sagt patienterne i hånden ved udskrivelsen og følger dem hjem.
I hjemmet kan sygeplejerskerne så fortsætte den akutte sygepleje, mens de stadig har direkte adgang til sygehusets læger, hvis der er ordineret behandling i hjemmet.


Resultatet er tryghed

Resultatet er i dag, at 96 % af borgerne føler sig trygge ved overgangen til eget hjem.
Det helt særlige er, at akutteamet har en fælles ledelse på tværs af sektorer, hvor både Esbjerg Kommune og Sydvestjysk Sygehus deltager.
Alle de involverede er meget begejstrede, især fordi de gode resultater er blevet skabt, fordi alle arbejder mod samme mål, så man, på den måde, undgår kassetænkning.

 

Den Gyldne Tråd"- til et nytænkende initiativ i det nære sundhedsvæsen.

Dagens Medicin står bag "Den Gyldne Tråd", som er tiltænkt ”et nytænkende initiativ i det nære sundhedsvæsen.”
Den fornemme pris blev overrakt til Esbjerg Kommune af formanden for KL’s Social- og Sundhedsudvalg på årets Sundhedskonference.
Prisen "Den Gyldne Tråd" gik sidste år til det socialpsykiatriske botilbud Tangkær.

 

På den årlige 's Sundhedskonference 2018 deltog mere end 1.000 politikere og embedsmænd.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed