Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Fremtidsfuldmagt - skab tryghed for din fremtid

Af: Redaktionen - 19. november 2017 11:31 459

Hvis du en dag ikke længere er i stand til at varetage dine egne interesser, kan du med en fremtidsfuldmagt sikre, at en nærtstående hjælper dig med dette. En fremtidsfuldmagt skiller sig ud fra almindelige fuldmagter, da den først træder i kraft, hvis du ikke længere kan tage vare på dig selv, eksempelvis i tilfælde af demens, senilitet eller anden sygdom.

 

Fremtidsfuldmagt for alle

En fremtidsfuldmagt er for alle, du behøver altså ikke at være syg eller have en høj alder for at lave en fremtidsfuldmagt. Med en fremtidsfuldmagt bestemmer du blot hvem, der skal hjælpe dig med at varetage dine interesser, hvis du en dag ikke længere selv kan og på den måde kan du med sikkerhed vide, at det er en nærtstående person, som du har valgt, der vil tage vigtige beslutninger på dine vegne. Uden en fremtidsfuldmagt kan du risikere at blive umyndiggjort og komme under værgemål, som kan betyde at din formue forvaltes og anbringes efter reglerne i Værgemålsloven.

 

Hvad giver fremtidsfuldmagten ret til?

En fremtidsfuldmagt giver den fuldmægtige (den person du har bestemt skal hjælpe dig) ret til at foretage enhver handling på dine vegne, det betyder eksempelvis at råde over dine penge, sælge dit hus eller kontakte de offentlige myndigheder på dine vegne. Derfor skal en fremtidsfuldmagt også registreres i et register for fremtidsfuldmagter som Statsforvaltningen og domstolene har adgang til, for at beskytte den enkelte fuldmagtsgiver og for at undgå misbrug af fremtidsfuldmagter.

Sådan laver du en fremtidsfuldmagt

For at lave en fremtidsfuldmagt og for at gøre den gyldig skal du foretage følgende trin:

 

  1. Først og fremmest skal selve indholdet til fremtidsfuldmagten laves. Det vil sige det juridiske dokument, der bestemmer hvilke rettigheder, der overdrages til den eller de fuldmægtige du vælger. Klik her for at lave dokumentet til en fremtidsfuldmagt.
  2. Dernæst skal din fremtidsfuldmagt registreres digitalt på tinglysning.dk i registeret for fremtidsfuldmagter og underskrives med NemID.

 

  1. Efter registreringen skal din fremtidsfuldmagt underskrives af dig foran en notar, hvilket sker i din lokale ret. Hvis du ikke selv kan møde op i retten, kan notaren efter aftale køre hjem til dig.

 

Når fremtidsfuldmagten er underskrevet foran en notar, er den gyldig og vil ligge i “hvile”, så længe du selv kan varetage dine egne interesser.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed