Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Føl dig sikker online som senior

Af: Pensionist.dk - Halfdan Thim - 19. september 2018 14:27 392

Pas på dine personlige oplysninger online

Når du gebærder dig på internettet, så er der et par ting du skal være særligt opmærksom på. Som udgangspunkt, er det vigtigste, at du ikke opgiver dine personlige oplysninger som telefonnummer, cpr-nummer, adresse og bankoplysninger, hvor som helst online. Også selvom du skal købe en vare online, så er det værd at være opmærksom, inden du klikker ”køb”.

En god huskeregel er at se efter det lille ikon af en hængelås, der hvor du plejer at indtaste en hjemmeside i din internetbrowser. Der hvor du skriver www.pensionist.dk, skal der meget gerne være en lille hængelås til venstre for adressen. Er der ikke det, vil der i stedet være et ikon af et udråbstegn sammen med teksten ”Ikke sikker”.

Er siden du besøger sikker, så betyder det, at du roligt kan indtaste personlige oplysninger og foretage køb, uden dine oplysninger på nogen måde kan blive misbrugt. Er siden ”ikke sikker”, betyder det ikke, at siden er falsk eller farlig at besøge. Men ser du det lille udråbstegn, så skal du blot have fat i din gode sunde fornuft, inden du foretager køb eller lignende. Dem som ejer hjemmesiden, har med stor sandsynlighed ikke fået rettet dette til endnu på deres hjemmeside. Så det betyder ikke nødvendigvis, at der sidder kriminelle bag siden.

Ikoner og udtryk du bør se efter online

Hvis du ikke kan finde den lille hængelås eller udråbstegn, så kan du også se om hjemmesiden oppe i adressefeltet starter med www., http.//www eller https.//www. Kun hvis hjemmeside-adressen starter med https, er siden helt sikker. Det lille S gør altså forskellen, og viser om siden overfører dine personlige data sikkert mellem servere.

Hvis du ser efter disse tegn, så kan du være sikker på at ubudne gæster ikke overvåger dine personlige oplysninger online. Dette svarer til, at du passer på dit hjem og dine værdigenstande med videoovervågning. Ved at kigge efter hængelåse og https sikrer du dig, at der ikke er nogen der overvåger dig og dine bankoplysninger og cpr-nummer.

Find svar på de svære termer

Er termer som server, browser, http og https udtryk som du aldrig har hørt om, så kan du med fordel besøge en side som iot.dk. Denne side er en slags online leksikon over alle de mærkværdige udtryk, som du kan komme ud for, når du benytter dig af elektroniske hjælpemidler, iPads, telefoner, internet og computere. Her kan du nemlig læse artikler om nye tendenser og udtryk indenfor it og edb.

Selv de mest garvede brugere af internet og smartphones kan sommetider komme i tvivl. Derfor er det rart at kunne søge efter et udtryk, som man ikke kender til.

Få repareret din iPad hurtigt

Sidst men ikke mindst, så foregår mange af dine søgninger på Google og færden på internettet sikkert på en computer eller en iPad. Er sidstnævnte tilfældet, og bruger du dagligt en iPad eller en anden tablet til at holde dig opdateret online, så er du rigtig godt fremme.

Dog er du sikkert også klar over, at sådan en genstand er sårbar, og let kan tabes på gulvet – især hvis man har skrøbelige led i fingrer og hænder. Derfor kan det sætte dig helt ud, hvis din iPad går i stykker. Det kan være på grund at et brud på skærmen, eller fordi den på mærkværdig vis er holdt op med at virke.

Her er det vigtigt at du ikke bare lægger din iPad fra dig og glemmer den på hylden. Din iPad eller smartphone er vigtig i en verden der bliver mere og mere elektronisk – og du er sej, at du bruger en tablet. Derfor er det vigtigt at få din enhed afsted til reparation hos et sted som Telerepair.dk, inden skaden bliver større. På den måde kan du fortsat være i kontakt med venner og familiemedlemmer online.

 

Denne side er sponsoreret

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed