Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Flere sygeplejersker giver klart kvalitetsløft i plejen og genoptræningsforløbet.

Af: Pia Brændstrup - 8. juli 2016 14:56 154

Center for Korttidspladser i Ulkebøl, i Sønderjylland, beviser, at flere sygeplejersker giver klart kvalitetsløft i plejen og genoptræningsforløbet.

Center for Korttidspladser blev indviet i 2014 og en analyse dokumenterer, at centret har skabt mere kvalitet i plejen og genoptræningen.
Tidligere fik borgere, som blev udskrevet fra sygehuset, uden at være raske nok til at flytte hjem, tilbudt et ophold på et af de forskellige plejecentre i kommunen.

I 2013 åbnede Center for Korttidspladser i Ulkebøl med seks korttidspladser på Tangshave i Nordborg.
Da der blev gjort status i starten af 2016 viste statusrapporten, at "samlingen af korttidspladserne har givet et markant kvalitetsløft".
Evalueringen viser, at det skyldes bl.a. at korttidspladserne er samlet ét sted, og betyder mere sammenhængende rehabiliteringsforløb, mere sammenhængende sygeplejeindsatser og en mere effektiv drift.

Alt i alt en samlet succes - for borgere, personale og økonomi

Målet har været at samle opgaverne for at målrette fagligheden og samle erfaringerne.
Derfor er iværksat efteruddannelse målrettet genoptræningsmålgruppen og ansat flere sygeplejersker end på f.eks. plejecentre.

Nogle af udfordringerne har været at sygehusafdelinger og -læger, som kan henvise borgerne og at blive bedre til at håndtere overgangene mellem sygehusene og Center for Korttidspladser. Fremtiden mål bl.a. være at færre borgere skal indlægges eller genindlægges, og at det tværfaglige samarbejde mellem kommunens afdelinger kan blive bedre

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed