Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Familieoverdragelse - sådan overdrager du boligen til familien.

Af: Redaktionen - 10. januar 2018 10:54 448

Familieoverdragelse - sådan overdrager du boligen til familien.

 

Det er ønskeligt, at man vil overdrage boligen til sine børn, uden nødvendigvis at tjene på det.

Ved familieoverdragelse er særlige regler gældende, og disse er kun til ens egen fordel. Loven tillader ikke at forære sit hus væk til et familiemedlem selvom dette foretrækkes, alligevel er der dog penge at spare.

 

Når man skal overdrage sin ejendom til sine nærmeste, er lovgivningen heldigvis til ejernes fordel. Det er desværre ikke muligt at give huset væk som en gave, men ud fra husets seneste vurdering kan der fratrækkes 15% af prisen. Det vil sige, hvis ejendommen er vurderet til en pris af 1.450.000 kr, så vil det kunne sælges til familiemedlemmet til en pris af ca. 1.230.000 kr.

 

En anden fordel ved familieoverdragelse loven er, at det er muligt at aftale et rentefrit eller et afdragsfrit lån. Det er dog vigtigt at der er tale om et reelt lån, og dette kræver et gældsbrev. Det ikke helt lige til, at udarbejdet et gældsbrev, derfor er det en god idé at tage kontakt til en boligadvokat. Lånet skal samtidig ske på et anfordringsvilkår som betyder, at lånene skal kunne opsiges med kort varsel. Dette sørger boligadvokaten også for.

 

Hvis man er fast besluttet på, at man vil give hele boligen eller sommerhuset som gave til sin nærmeste, så tillader loven at man per forælder kan forære op til 61.500 kr. uden omkostninger til sine familiemedlemmer. Det vil sige, at disse penge kan trækkes fra lånet hvert år, det skal blot afskrives på gældsbrevet.

 

Som det er med bolighandlen, skal der inden huset overdrages udarbejdes et skøde, og tinglysningen af denne skal betales. Skødet er det offentlige bevis for ejeren af ejendommen, og tinglysningen er det offentlige register for boligejere. Det kan for de fleste være en udfordring, at udarbejde et skøde selv da dette skal gøres korrekt, derfor bør man tage kontakt til sin boligadvokat, som kan hjælpe en med dette.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed