Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Fællesskabs­klippekort skal hjælpe ældre ud af ensomhed

Af: Pia Brændstrup - 27. februar 2018 12:35 847

Fællesskabs­klippekort skal hjælpe ældre ud af ensomhed

Nu kan kommunerne søge om penge til et Fællesskabs­klippekort, som skal hjælpe ældre ud af ensomhed.
Fællesskabs­klippekort skal hjælpe kommuner, som ønsker at hjælpe ældre af med ensomheden ved at komme ud og deltage i sociale aktiviteter.


Formålet er at støtte og styrke de ældres viden om og mulighed for at deltage i aktiviteter, så ensomheden afhjælpes på en værdig og selvigangsættende måde.

Man ved samtidig, at ensomhed er særligt udbredt blandt ældre hjemmehjælpsmodtagere. Det er derfor at puljen er målrettet denne målgruppe. Forskning viser, at ensomhed hænger sammen med blandt andet hjerte-kar-sygdom, demens, symptomer på depression.

 

Fællesskabsklippekortet skal give kommunerne mulighed for at give medarbejdere i hjemmeplejen ressourcer til at tilbyde de ældre hjemmehjælpsmodtagere råd og vejledning om kommunale eller frivillige tilbud og aktiviteter, og f.eks. ledsage borgerne til kommunale aktiviteter eller tilbud i frivillige foreninger.
Det kan fx være mandeklubber, ’cykling uden alder’, spisevenner, seniornetværk mv.

 

Der er afsat i alt 28,3 mio. kr. i perioden 2018-2021, og puljen kan søges af kommunerne. Fællesskabsklippekortet skal kunne anvendes af hjemmehjælpsmodtagere, uanset om de har en offentlig eller privat leverandør af hjemmepleje.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed