Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Få står på det praktiske og nyd din pensionisttilværelse

Af: Halfdan Thiim - 19. maj 2017 12:16 5643

Det kan være helt og igennem fantastisk at være pensioneret. Efter næsten 50 år på arbejdsmarkedet, har du endelig mulighed for at høste frugterne af din flid. Børnene er flyttet hjemmefra, og hvis dig og din partner stadig er sammen, har I det helt sikkert rigtig godt. Du behøver ikke længere rigtigt at tænke over dit udseende, og bør simpelthen bare spise lige hvad hjertet begærer – selvfølgelig med måde.

Det er nu I sammen skal tage ud og opleve verden. Smage på alle de forskelligartede kulturer, dufte til planterne, og prøve alt hvad hjertet begærer af lækre, lokale retter. Men før I virkelig kan nyde jeres fortjente pensionisttilværelse, bør i få fuldstændig styr på hjemmefronten først. Læs videre i artiklen og få inspiration til, hvad dette kan være.

 

Få styr på økonomien

Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, men hvis du er en af dem, der ikke bare kan leve som konger af, hvad du har tjent og den dertilhørende pension, og måske endda har et lån i huset eller andre steder, bør du overveje at forvalte lånet, så det er mest økonomisk. Realkreditkonsulenten er så gode til at hjælpe folk med omlægning af lån, at de for nyligt er blevet inviteret ind til DR som eksperter indenfor netop dette område.

Ved at omlægge dit lån har du meget bedre mulighed for at pengene rækker til alt det sjove, du fremover skal opleve. Det er bestemt en god investering.

 

Få styr på dine gener

De fleste render i tide og utide rundt med et eller andet, der generer dem. I nogle tilfælde har det været til gene så længe, at man næsten er gået hen og blevet vant til det. Det vil dog altid irritere dig på et eller andet plan, og det er bestemt ikke optimalt, hvis det går hen og forværres i et land, der ikke har samme kvalitet og service i sundhedssystemet. Få derfor fikset dette element inden du tager afsted.

Det kan være, at du længe har haft ondt i tænderne. Dem der har prøvet at have tandpine ved, hvor ekstremt smertefuldt og generende det kan være. Det er næsten ulideligt. Hvis du for eksempel bor i København og har sådan en tandpine, bør du kontakte en tandlæge i København og få det ordnet, inden det bliver værre.
 

Endnu mere problematisk er det næsten, hvis du lider af en gene, der er på en eller anden måde er tabu. Det kan for eksempel være du har en hæmoride. Det kan virkelig være til irritation, og vil bestemt ikke blive bedre i et fremmed land med eksotisk mad, så det vil også i dette tilfælde bestemt være en idé at søge hæmoride behandling, inden du tager på den formentlig største tur i dit liv.

 

 Få styr på boligen

”Ude godt men hjemme bedst”. Sådan lyder et meget kendt ordsprog på, og der er bestemt noget om snakken. Det er fantastisk at være ude at rejse, men det er netop fordi du har en sikker base derhjemme. Dit hjem er dit tempel. Det der hvor du kan slappe af og være dig selv. Der hvor du lader op til dagens gøremål.

Hvis du måske har negligeret dit hjem lidt, mens du har haft travlt på arbejdet, er det da noget du bør rette op på. Det kan være mange ting – både i form af renoveringer og tilbygninger.

Hvis du bor i et hus, og ikke har en stor, rummelig terrasse, kan det jo være en mulighed at få sådan en bygget. En terrasse er simpelthen guld værd om sommeren, hvor du kan invitere gæster forbi til god vin og bøffer direkte fra grillen.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed