Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Er du sikker på, du får de billigste flybilletpriser, når du søger på nettet?

Af: Pia Brændstrup - 8. oktober 2018 11:55 784

Er du sikker på, du får de billigste flybilletpriser på en søgemaskine, som reklamerer med, at de giver dig det billigste tilbud?

 

Når søgeportalerne lover, at man får den billigste flybillet, kan godt være tilfældet på den pågældende søgemaskine.
Det er bare ikke sikkert, at det er den billigste billet på markedet.

Forbrugerrådet Tænk har derfor anmeldt fem fly-søgemaskiner Dohop.dk, Rejsepriser.dk, Agoda.com, Kayak.dk og Viviro.com til forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring.

 

"Vi får ikke på noget tidspunkt den billigste pris på markedet"

I følge Jyllandsposten opnår Forbrugerrådet Tænk ikke på noget tidspunkt den billigste pris på markedet, når de systematisk undersøger priserne på flere af portalerne, fortæller Anja Philip, formand for Forbrugerrådet Tænk, til Jyllandsposten.

Der er stor forskel på, hvor mange flyselskaber en prisportal samarbejder med. Derfor får forbrugerne heller ikke altid den billigste pris, og der er desuden flere lavprisselskaber, som Ryanair, Wissair og Easyjet, som slet ikke er med i søgeresultaterne, fordi de ikke vil betale for at optræde på prisportalerne.

 

Prisportalerne tjener penge på prisaftaler.

En typisk prisaftale betyder, at selskabet skal betale en afgift, hver gang der bliver gennemført et salg, som er formidlet af søgetjenesten. Prisen kan være på 50 til 150 kroner per booking og svarer til en form for provision.

 

Husk at tjekke mere end én portal

I følge Forbrugerrådet Tænk indeholder nogle af flyprisportalerne desuden reklamer blandet med søgeresultater.
Her kan kunderne ikke se, om der er tale om en reklame eller et søgeresultat.

 

Ny kampagne

Anmeldelserne af flyprisportalerne er et led i en kampagne, hvor Forbrugerrådet Tænk også sætter fokus på mobilabonnementer og elektrisk/hårde hvidevarer.

 

Herunder ser du kommentarerne fra rejseselskaberne

De er hentet fra direkte Tænks egen hjemmeside

 

Kommentar fra Rejsepriser.dk
Rejsepriser.dk stiller sig uforstående over for anmeldelsen til Forbrugerombudsmanden, idet ordlyden "Billigste flybilletter" blev fjernet fra hjemmesiden inden anmeldelsen. Rejsepriser.dk har ikke yderligere kommentarer.

Kommentar fra Kayak

"Vi er ikke enige i Forbrugerrådet Tænks opfattelse af at vi skjuler vores annoncer på kayak.dk. Annoncer på kayak.dk har et anderledes layout end søgeresultaterne og er markerede som "sponsoreret," siger pressechef for Kayak Lasse Skole Hansen.

Kommentar fra Agoda

Agoda oplyser til Forbrugerrådet Tænk, at teknikken bag deres prisportal stammer fra Kayak, og som pressechef Lasse Skole Hansen fra Kayak udtaler, har annoncer et anderledes layout, og er desuden markerede som "sponsoreret".

Kommentar fra Dohop
“Vi er noget overraskede over anmeldelsen, men er grundlæggende enige i, at vi ikke bør skrive, at vores prisportal finder de billigste flybilletter, for ingen prisportal kan garantere altid at finde de laveste priser. Vi vil sørge for, at få det ændret på portalen,” skriver David Gunnarsson fra Dohop i en mail til Forbrugerrådet Tænk.

Kommentar fra Viviro
Forbrugerrådet Tænk har kontakt Viviro for en kommentar, men har d.d. ikke fået svar.

Kilde Tænk.dk

 

Kilde: Jyllandsposten

 

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed