Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Er du gået i stå eller vil du stadig nå en masse mere?

Af: Pia Brændstrup - 20. august 2019 14:14 506

Er du gået i stå eller vil du stadig nå en masse mere?

På min cykeltur her til morgen kom jeg til at tænkte på børn, og de udfordringer og glæder de faktisk giver hele livet. Jeg snakkede med min ene datter i går, og det gav mig, som så ofte før - stof til eftertanke.

 

Børn kræver uden stillingtagen.

Jeg er selv barn, så det gør jeg selvfølgelig også.
Jeg har tit tænkt, at det med børn aldrig holder op. Der er noget med dem hele tiden - altid.Jeg gør ting hos min mor, som jeg ikke vil gøre andre steder, smider benene op, åbner købeskabet, kigger i skabene og opfører mig, som jeg selv bor i hendes hjem.
Det gør mine børn også på hver deres måde og måske ikke helt på samme måde, som jeg gør – men de gør det.

 

På cykelturen kom jeg til at tænke på, hvad det gør godt for.
Jeg kom frem til, at det holder mig i gang, og jeg er sikker på, at det også holder min mor i gang.
Og jeg tror, det skyldes alle de udfordringer, vi, som forældre, hele tiden får uden forbehold. Måske er det forventningen om, at vi kan klare alting, blot fordi vi er forældre. Børnene kræver at vi bliver ved med at være os, de bliver stadig flove over os, og vi bliver ved med at undskylde, at de gør, som de gør.

 

Men jeg synes, at resultatet er, at vi udvikler os meget mere, end vi ville uden de mange krav, forventninger, spørgsmål og bemærkninger om løst og fast. Vi får ikke lov til at sidde fast. Hvis vi så alligevel insisterer på, at vi vil sidde fast, så bliver det ikke uden kamp.

Det er dejligt og familie, når det er stærkest.

Men når vi så gør, som børnene ikke forventer, kommenterer de om, hvad man kan tillade sig i vores alder eller om vi nu har kræfter til det.
Så må vi igen forholde os til at os selv og den virkelighed vi hver især har. Vi tager stilling til om vi kan eller vi over/undervurderer kræfterne.

 

Men vi tager stilling, og vi udvikler nye argumenter både overfor os selv og andre – så vi udvikler os, fordi vi fortsætter med at stille krav til os selv.

 

Det, synes jeg, er godt - Hvad tænker du?

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed