Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Der er kommet nye tal for overskridelser af ventetider fra regionerne

Af: Pia Brændstrup - 7. marts 2018 11:14 390

Overskridelser af ventetider i region Midtjylland

I perioden januar 2018 har der udelukkende været overskridelser i Region Midtjylland


I januar 2018 har der været 7 overskridelser af ventetider vedr. kræftsygdommer i Region Midtjylland.
Region Midtjylland oplyser, at en af overskridelserne skyldes en menneskelig fejl, som har betydet, at en patient fik tilbudt tid til strålebehandling - 4 dage for sent.
De andre 6 overskridelser vedrører patienter, som skulle udredes for brystkræft og som fik tilbudt tid til udredning mellem 1 og 12 dage for sent.


Overskridningerne bunder i kommunikationsudfordringer mellem hospitalet og en privat aktør, forlænget ventetid mellem jul og nytår hos en private aktør, samt forlænget visitationstid på grund af lægemangel.

 

Region Hovedstaden er tjekket en ekstra gang
På baggrund af flere sager om overskridelse af de maksimale ventetider i sommeren 2017 på Klinikken for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling, som behandler patienter med modermærkekræft, har Region Hovedstaden gennemgået perioden juni 2016 - april 2017 igen. Det viser sig nu, at Region Hovedstaden har indberettet 25 overskridelser i perioden.


25 patienter fik tilbudt tider til udredning eller behandling for modermærkekræft 1 – 13 dage for sent. I 5 af tilfældene skete overskridelsen pga. Fejlene skete pga. menneskelige fejl eller registreringsfejl. I 20 af hændelsesforløbene var der ikke dokumenteret nogen systematisk årsag.

 

Om de maksimale ventetider
I februar 2012 indførte Sundhedsministeriet skærpede krav til regionernes indberetning om overholdelse af bekendtgørelsen om maksimale ventetider. Kravene betyder, at regionerne hver måned skal oplyse Sundhedsstyrelsen om, hvorvidt de har overholdt reglerne om de maksimale ventetider i forhold til de konkrete patienter, der er blevet henvist til undersøgelse og behandling.
Kilde: ST

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed