Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Ca. 350.000 mennesker i Danmark føler sig ofte ensomme.

Af: Pia Brændstrup - 19. oktober 2018 14:26 898

I Danmark findes der ca. 350.000 mennesker føler sig ofte ensomme.

Den sidste rapport om danskernes sundhed viste, at 57 % kender mennesker, som de tror eller ved er ensomme. Det svarer faktisk til, at 2 ud 20 i alderen fra 18 - 100 år ofte føler sig ensomme.

 

I 2016 startede ”DANMARK SPISER SAMMEN”

De høje ensomhedstal betød, at nogen måtte tænke nyt.
Derfor startede Folkebevægelsen mod Ensomhed i 2016 en hel ny tradition, der har fået navnet ”DANMARK SPISER SAMMEN”

 

”DANMARK SPISER SAMMEN” er en masse spisearrangementer over hele landet, som hjælper mennesker til lettere at møde nye mennesker.
Folkebevægelsen mod Ensomhed tror på, at det skaber grobund for samvær og fællesskab, når man bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Deres mål er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

 

I uge 45 opfordres hele Danmark til at spise sammen.

Over hele landet findes der spise arrangementer i uge 45. Formålet er at få alle til at kigge op og række ud. Samtidig håber Folkebevægelsen mod Ensomhed så på, at de mange initiativer vil vokse og sprede sig, så det også i hverdagen, i alle årets andre uger, bliver lettere at række ud og invitere naboen, den fremmede, forældregruppen eller fodboldklubben til en øl, en kop kaffe, en pizza eller måske en middag.

 

Om Folkebevægelsen med Ensomhed

Folkebevægelsen mod Ensomhed arbejder sammen med over 80 organisationer med visionen, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed. En del af den indsats er den store landsdækkende begivenhed ”Danmark spiser sammen”.

 

”Danmark spiser sammen” handler om, at måltider og fællesspisning skaber fællesskaber, som bringer mennesker sammen, der ikke normalt mødes. Der er rigtigt mange, der gerne vil være sociale med andre.
Måske er det bare lige anledningen til at komme i gang, der mangler. Eller måske handler det også om, at man selv skal give sig selv lov til at sige jatak til invitationer, der handler om at deltage i nye fællesskaber - hvad tænker du?

 

Du kan klikke her og se, hvor du kan finde et måltid og deltage i ”Danmark spiser sammen”

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed