Hjem > Generelle Nyheder > Generelle nyheder

Ægtepar på 71 og 72 år anholdt for narkotikasmugling på luksus krydstogt.

Af: Pia Brændstrup - 20. september 2019 08:53 940

Det engelske ægtepar elsker at rejse, men desværre har det måske været for dyrt i forhold til deres personlige ordinære indkomst.

Derfor valgte ægteparret i følge rets dokumenterne i sagen, at lade en jamaicansk forretningsmand ved navn Lee, som de dog ikke kunne sætte politiet i kontakt med, betale for deres krydstogt til 57.000 kroner.
Til gengæld skulle ægteparret så hente nogle 'tomme' kasser og købe noget eksotisk frugt i Caribien, som skulle sælges i Storbritannien.
Kasserne viste sig at indeholde kokain, som ægteparret hævder, at de er blevet snydt til at smugle med fra Caribien.

 

Værdi 8,4 millioner kroner

Politiet fandt kokainen til en anslået værdi af 8,4 millioner kroner i nogle kasser i deres kabine på et krydstogtskib, som de var rejst med fra Caribien ved en ransagning i december 2018.
Krydstogtet gik fra Caribien til Storbritannien. Ægteparret blev anholdt af politiet, da krydstogtskibet MC Marco Polo lagde til kaj i Lissabon.

 

Rejste mere end de havde råd til

Ægteparrets samlede indkomst udgør 7.400 kroner om måneden, når udgifterne til deres hus var betalt. Men i følge politiet rejste ægteparret med krydstogter flere gange over to år, inden de blev anholdt til en samlet værdi af 150.000 kroner.

Ægteparret hævdede, at de havde sparet sammen til krydstogterne over mange år, men politiet er ikke i tvivl om, at Roger og Susan Clarke smuglede narkotika for kriminelle organisationer på deres ture i 2017 og 2018.

Ægteparrets alder og det faktum, at de er et gift par var en effektiv måde at skjule smugleriet. Alligevel kom det portugisiske politi på sporet det illegale projekt, hvor ægteparret var orkestreret til en adfærd, som var designet til at tjene lette penge med en høj profit.

 

Har smuglet før

I 2010 blev ægteparret Roger og Sue Clarke desuden taget for at smugle 240 kilo cannabis harpiks på et norsk krydstogtskib.
Ægteparret har været i politiets varetægt siden december 2018 og blev i mandags tiltalt for narkotikasmugling ved Retten i Lissabon. De kan få op til 12 års fængsel, hvis de kendes skyldige.

Dommen vil blive afsagt 26. september.

Kilde: The Telegraph.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed