Hjem > Generelle Nyheder

Folk i Danmark arbejder til, de bliver 100 år

Af: Pia Brændstrup - 18. maj 2018 18:07 619

I dag arbejder folk i Danmark til de bliver 100 år


Kristeligt dagblad sætter alder og arbejde til debat.

Af de seneste tal fra 2016 fremgår iflg. Kristeligt Dagblad, at mere end 50 danskere over 95 år stadig er i arbejde.

Tallene viser også 6.195 mennesker i Danmark fortsat arbejder, selvom de har rundet 80 år. Det svarer til 2,5 procent af aldersgruppen.

Iflg. Danmarks statistik er der knap 100.000, der er over 67 år, som er beskæftigede i Danmark.

Tallet er stigende. Og hvis det viser sig, at det er en tendens, kan det sagtens skyldes at arbejde i dag forbindes med identitet, hvor det tidligere mere for at tjene penge til familiens overlevelse.
Den grove nedslidning er heller ikke længere så aktuel, fordi vi i dag lader maskinerne om de tunge nedslidende opgaver.

Det er slående, at man i Danmark har haft så mange kampe om efterløn og pensionsalder, når ca. 10 % bliver på arbejdsmarkedet efter pensionsalderen.
Det gælder jo udelukkende dem der får løn for deres arbejde.

Når man kigger på de frivillige, er aldersgruppen over 70 år også rigtig flittige.
Faktisk er det over 44 %, der arbejder frivilligt, efter de er fyldt 70 år. Det svarer til at over 325.000, der laver frivilligt arbejde.

Faktisk kan man lægge tallene sammen og så konkludere, at flere end 50 % fortsætter med at arbejde, når de er fyldt 70 år.

 

Fordelen er måske, at når man er fyldt 70 år, bestemmer man som oftest selv arbejdstiden, og hvilke opgaver man fortrækker at udføre.

Det er jo en motivationsfaktor, der ikke nødvendigvis er til stede, når man er alm. lønmodtager, og som kan medvirke til, at man, på en anderledes måde, føler sig engageret og motiveret til at blive ved.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed