Hjem > Generelle Nyheder

36 millioner kroner fra Den Nationale Demenshandlingsplan til det sydlige Danmark.

Af: Pia Brændstrup - 17. august 2018 13:00 303

36 millioner kroner fra Den Nationale Demenshandlingsplan til det sydlige Danmark.

20.052 syddanskere har demens - i 2040 vil være 33.752 syddanskere med demens. Det er en stigning på 68 % på ca. 20 år og tendenser gør sig gældende i hele landet. Det giver udfordringer både til det politiske system, men også de pårørende og til hele sundhedsvæsnets kompetencer.

 

I forbindelse med den nye nationale demenshandlingsplan er der afsat 145 millioner kroner til at styrke kompetencerne hos de medarbejdere, der har den direkte kontakt med mennesker med demens.

Og cirka en tredjedel af midlerne er sendt videre til Region Syddanmark, som får næsten 13 millioner kroner, samtidig med at 10 syddanske kommuner samlet set får mere end 23 millioner kroner.

Region Syddanmark kan blive førende på demensområdet

Alle de projekter, der har fået tildelt midler fra puljen, fokus på læring i på selve arbejdspladsen og på efter- og videreuddannelse.
Det kan give et fantastisk løft på området og munde ud i nye utraditionelle løsninger og muligheder, når personalet løbende får mulighed for at udvikle deres faglighed på et specifikt område.

Den største bevilling har Geriatrisk Afdeling i Svendborg fået over 7,2 millioner kroner.

Direktør på OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus, Peder Jest, siger: ”Det gør en kæmpe forskel på sygehusene, at vi får bevilget penge til demensområdet. Vi får mulighed for i endnu højere grad at styrke vores personale. Geriatrisk Afdeling i Svendborg er i forvejen Demensvenlig-afdeling, og her kommer bevillingen eksempelvis til at betyde, at vi kan styrke den faglighed.”

 

Så kan man jo håbe på, at pengene og den nye faglighed kan kanaliseres over i at de mennesker, der skal plejes og passes, oplever en følelse af højere værdighed og et bedre liv.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed