Hjem > Brevkassen

Rådighed over økonomi

Af: Pia Brændstrup - 5. august 2016 16:43 371

Spørgsmål

Min far på 68 er førtidspension pensioneret og har efter længere tids brug af alkohol og begyndende demens mistet overblikket over dagligdages gang.
Dette har nu resulterer i op til flere ubetalte regninger. Min søster og jeg ser nu ingen udvej, end at overtage alt økonomisk ansvar.

Mit spørgsmål er nu: Hvordan fungere dette? Hvad skal jeg gøre for at overtage alt økonomi? Breve fra bank, SKAT, kommune osv?

Jeg håber I kan hjælpe.

Hilsen Helene

Svar

Det er en svær situation at stå i, men det vigtigste er, at din søster og du liver enige om, hvem der skal stå for hvad.
Det kan blive meget mere besværligt, hvis I begge skal deles om alt.

Jeg vil forslå flg.:

 1. at I starter med at dele opgaverne i mellem jer, så f.eks. den ene tager sig af økonomien, og den anden f.eks. tager sig af kontakten med hjemmeplejen, når det bliver aktuelt.
 2. Derefter skal I have fuldmagterne i orden. 
  Du kan finde links direkte til alle fuldmagterne i søgefunktion på forsiden under "Øvrige muligheder"
  Du kan også trykke her for at komme direkte ind til søgningen
 3. I forhold til NemID, sidder jeg selv med min far ved siden af og logger ind med hans NemID på banken mm., Det har jeg valgt for at slippe for at skulle have individuelle adgange, til så mange forskellige steder. Det er min far og jeg blevet enige om er lettere.
 4. På din fars E-box skal han give dig adgang til at blive adviseret om, at han har fået post, eller han skal bede om undtagelse for elektronisk post.
 5. for at bede om undtagelse skal du henvende dig i din fars kommunes borgerservice eller på kommunens hjemmeside for at få en blanket, hvor han skal søge om at slippe for elektronisk post.
  Den skal han udfylde, underskrive og sende til kommunen.
 6. Det kan også være en god ide i hjælper jeres far med at skrive et livstestamente. Det findes også i søgemaskine på forsiden under "Syge og døende i eget hjem"
  Her tager i stilling til genoplivning ved kritisk sygdom og det kan give anledning til nogle gode snakke om hvordan livet skal være når det lakker mod enden.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed