Hjem > Brevkassen

Min far er elt fastlåst i dårlig behandling og at han ikke kan få en plejebolig

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 551

Spørgsmål

Min far er kommet på hospitalet efter fald i hjemmet.
Han er 81 år gammel og har hidtil klaret sig uden hjælp fra kommunen.
Jeg, hans datter, har sørget for det meste og min bror lidt hver 14 dag.
Min far havde ligget hjemme efter faldet i 14-16 timer for var ret forslået samt havde pådraget sig en lungebetændelse.
Efter 1 uges ophold på hospitalet var jeg til udskrivningssamtale, hvor kommunen (Hvidovre) fortalte, at min far skulle på aflastningsplads, men at der ikke var nogen plads lige nu.

I november havde jeg søgt plejehjemsbolig til min far og vi havde et møde med kommunen, hvor de ville indstille ham til beskyttet bolig og der skulle være visitationsmøde d. 23 januar.
Min far faldt hjemme d. 13 januar, og visitationen blev stoppet.
Nu skulle han på aflastning...den som de ikke har plads til!.
Min far har en 25 års gammel ubehandlet stress.
På hospitalet lå han på alene på stuen i den første uge. Derefter han fik en medpatient, der var temmelig dårlig og skabte meget uro på stuen, hvilket resulteret i at min far fik beroligende medicin og var den følgende uge næsten umulig at komme i kontakt med. Det gjorde, at han nu havde ligget så længe i sengen, at min far havde mistet kraften i benene til at gå.
Han er faldet en gang og slået hul i hovedet, syet med 3 sting og slået hoften og andre steder.
3 dage senere falder han ud af sengen på hospitalet om natten og ligger 1/2 til 3 timer på gulvet banker og skraber på gulvet væggen, før nogen opdager ham.
Ved dette fald pådrager han sig et blåt øje (han er blind på det andet.. ), samt den tredje lungebetændelse.
Jeg er nu ret utryg ved hele forløbet, har afleveret klage til hospitalet samt sendt indhold af klage til kommunen, som bare henviser til en aflastningsplads, som de skal bruge til at bedømme om min far skal have plejebolig eller beskyttet bolig...
De kan bare ikke lige tilbyde ham den nu.
Da jeg forespørger om, han kan komme på en sådan aflastningsplads i min bopælskommune, svarer de, at det vil/kan de ikke betale til.
Jeg/min far er fuldstændig fastlåst af en kommune, der er spekulerer i at lade patienter ligge så længe på hospitalet at de forhåbentlig dør, inden de behøver at tilbyde dem en aflastningsplads.
Jeg mener det er fuldstændig uacceptabelt, at vi har frit sygehusvalg og vi har frit plejeboligsvalg, men det der ligger imellem de to, er man så fastlåst, at man intet kan stille op!
Please - HJÆLP

Svar

Det var da helt fantastisk uheldig og frygteligt at skulle igennem samtidig med, at I alle skal forholde jer til, at din far er syg.

Du skal starte med at forlange, at din far bliver visiteret. Du skal ringe til hans visitator i den kommune han bor i. Se telefon nr. her
http://www.pensionist.dk/ads2/visitationen-hvidovre-kommune

Din far har krav visitation og på en skriftlig afgørelse, om han er berettiget til en plejebolig. Hvis bestillerenheden, som visitationen hedder i Hvidovre, ikke vil visitere ham, skal du spørge til deres tidsfrist på visitation.
De har nogle standarder, som de SKAL overholde. De standarder er vedtaget i Byrådet.

Når han er visiteret, kontakter du din egen kommunes visitation og beder dem om, at visitere din far.

Når man er visiteret, har man både ret til at søge en bolig i den kommune, man bor allerede, eller man kan søge en bolig i en anden kommune f.eks. den kommune, hvor ens børn bor.

De forskellige kommunerne har forskellige standarder for hvor dårlig man skal være for at få en plejebolig. Derfor skal din far skal godkendes til en plejebolig - både i den kommune, han kommer fra og den kommune, han gerne vil flytte til.

Du skal så snakke med visitatoren i din kommune om ventetider mv. til plejeboliger i din kommune.
Derefter kan du så søge den plejebolig, der passer jer bedst og som har den korteste ventetid.

Jeg synes, det er godt, at du har klaget, og håber, at I finder den løsning, der passer både dig og din far bedst muligt.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed