Hjem > Brevkassen

Lejeindtægt og pension

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 7367

Spørgsmål

Hej,

Håber at I kan hjælpe mig med at svare på et spørgsmål ang. at bo til leje hos pensionister. Jeg har lige fået solgt min egen lejlighed (det gik meget hurtigt) og planen er at mig og kæresten så snart skal flytte sammen, men før vores boligsituation falder på plads, går der jo nok lige 3-5md.

Jeg har så fået muligheden, af nogle nære venner af fam. til at bo til leje i et stort værelse i deres kælder, for et lille beløb, hvis jeg så også kan hjælpe dem lidt med div. da damen i huset og har fået en trist lungesygdom og trænger til lidt hlælp, og når jeg nu er sundhedsuddannet, vil jeg jo meget gerne hjælpe dem.

Så mit spørgsmål er følgende: Mister de noget af deres pension, ved at have mig boede og evt. hvor meget el. hvor lidt må lejen være for at det ikke går ud over deres pension?

Svar

En lejeindtægt kan påvirke pensionen, men udlejeren kan fratrække 2/3 af lejeindtægten. Udlejer skal underrette pensionskontoret og få dem til at regne ud om det har betydning. Det afhænger af hendes øvrige indtægtsforhold.
Hvis hun får varmetilskud kan dette blive nedsat.

Fra skat:

Skatteregler for lejebolig der fremlejes, eller hvor værelser udlejes i lejers bolig Hvis du som lejer fremlejer din bolig, eller du udlejer dele af den, er din lejeindtægt skattepligtig. Du har dog et bundfradrag svarende til 2/3 af din årlige husleje, inkl. aconto varme og boligstøtte. Du skal således betale skat af den del af lejeindtægten der evt. overstiger dit bundfradrag, inkl. fremlejeres indbetaling til varme, el osv.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed