Hjem > Brevkassen

Kan banken stoppe min Folkepension pga. af gammel gæld?

Af: Kirsten Skodborg - 3. marts 2016 07:47 1183

Spørgsmål

God dag.
Mit navn er Henning,
Jeg bor i Holland,er 76 år og bor sammen med min veninde.
For snart 30 år siden, blev jeg skilt i Danmark. Vi havde dengang Den Danske Bank. Lige før skilsmissen, blev jeg opmærksom på, at min ex havde fået et lån på 42.000 kroner med min underskrift på.
Jeg var i banken og protesterede imod dette lån,som jeg ikke selv havde underskrevet.
Jeg skiftede direkte bank, fik tilkendt førtidspension,og flyttede til udlandet.
Ca.5 år senere modtog jeg et brev fra banken. De oplyste mig om, at lånet nu var steget til det dobbelte---renter osv.
Så nu, efter alle de år, må lånet være oppe på een halv million.
For få uger siden, lå der igen et brev fra banken. De forlanger,at jeg skal sende kopier,af mit pas, husleje, gas, lys osv., samt hvor stor værdi egendommen er værd.
Min samboer er hollandsk statsborger, og står som lejer osv. af boligen, så hun bliver trukket for alle udgifterne, omtrent den slags,banken skriver.
Alt skal oversættes til dansk af en erkendt translatør. Det vil koste ca. ca.200 Euro.
Gør jeg ikke som banken kræver det, vil de stoppe for udbetalingen af min folkepension - 6.000 kr. pr. mdr. Jeg har ingen anden indkomst, ingen formue osv.
De vil også stoppe mit kort - sikkert bankkort. Men jeg har ingen dansk bankkort. Jeg har desuden slet ikke Danske Bank, men Nordea Bank i DK. og ingen kort.
På min bankafskrift jeg får her i landet,står der, at det er udbetaling Danmarks internationale kontor i Allerød, der udbetaler pensionen. Jeg har spurgt dem om pengene bliver overført direkte derfra,og eller går de via een bank,i DK, men ikke fået noget svar.
Min samboer vil aldrig gå med til, at hendes konto oplysninger bliver sendt til een dansk bank, hun aldrig har sat sine ben i.
Hun er født i en forhenværende hollandsk koloni,og har derfor ikke ret til fuld hollandsk folkepension, men må nøjes med lidt over 500 Euro om måneden - udbetalt.
Ud af vores penge, går så først 135 euro pr. person om måneden til sygekasse, 45 Euro pr. person pr. mdr. til sundhedsbidrag og så kommer resten.
Plus at jeg her også skal betale en form for skat 15% ud af min danske folkepension , som i forvejen er beskattede med 39%. i Danmark . Derudover eget bidrag til medicin, 360 Euro pr, person om året. Der er Ingen hjælp at få fra den danske sygesikring.
Kan Den Danske Bank virkelig stoppe for min folkepension?
Hvad skal jeg så leve af?
Venlig hilsen Henning.
[email protected]

Svar

For det første kan jeg slet ikke forstå, at banken truer dig med et lån du ikke har underskrevet.

Du kan dog være helt rolig.
Banken kan hverken stoppe udbetalingen af din folkepension eller gøre udlæg i den.

Måske bør du gå til en advokat (hvis du har mulighed for gratis retshjælp) for at ham til at stoppe henvendelserne fra banken.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed