Hjem > Brevkassen

Jeg har modtaget nedenstående fra en "vred" bekendt. Kan der gives hende en forklaring der giver mening ? På forhånd tak :

Af: Pensionsrådgiver - 10. marts 2017 01:19 527

Spørgsmål

Skattefar tager ved modregning i pensionstillæg mine penge, som jeg selv har opsparet til pension - hvor er retfærdigheden henne?
Jeg er enlig kvinde på 69 år, kontoruddannet og har været på arbejdsmarkedet hele livet – siden 1970 hos det offentlige med indbetaling til pension i PKA-pensionskassen. Jeg er tilhænger af, at vi selv skal indbetale til pension. Det giver mening, at vi selv skal bidrage til vores alderdom.

Men desværre valgte jeg forkert (kunne jeg senere konstatere), da jeg som 65-årig forlod arbejdsmarkedet og blev folkepensionist. Jeg valgte dobbelt udbetaling af min pension de første 10 år, men det jeg ikke havde taget mig i agt for var, at min tillægspension blev modregnet med hele det dobbelte beløb (valget var endegyldigt og kan ikke ændres). Jeg troede kun, der blev modregnet i pensionstillægget de første 10 år med det halve beløb, som jeg også vil få fra 2022. Jeg får tilmed efter 10 år et mindre pensionsbeløb, end hvis jeg dengang havde valgt den anden form for pension.

For at belyse mine fakta var valget i PKA 1. aug. 2012.

Livsvarig alderspension, årligt 161.905 kr. eller
Forhøjet livsvarig alderspension, årligt fra 1. aug. 2012 til 2022 – 208.869 kr.
og herefter fra aug. 2022 og livsvarigt – 104.435 kr.
Kalder man det for retfærdigt de første 10 år med modregningen af hele beløbet i tillægspensionen? – og så taler man nu om skattelettelser i topskatten!
Er det virkeligt korrekt forstået, at det forventes at alle almindelige lønmodtagere, der nærmer sig pensionsalderen, skal kunne alle love, fradrag, tillæg, der ligger til grund for sådan et valg? Og værst, det jeg synes gør allermest ondt er, at jeg skal straffes for mit valg resten af livet, for jeg kan ikke få lov at lave mit valg om.
Hvad med at se med tilbagevirkende kraft på en uretfærdighed om modregning i pensionstillæg i skattesystemet for os, der er kommet i klemme, så man igen kan have tillid til pensionssystemet og beslutningstagerne i folketinget.

Jeg forventer gerne et svar, om det er noget der tages op ved forhandlingerne - eller jo før jo bedre.

Svar

Vi kan desværre ikke svare på om noget kan blive taget med til forhandlingerne
I stedet kan vi offentliggøre din situation/kommentar på her på pensinist.dk, så andre kan få noget at tænke over i en lignende situation.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed