Hjem > Brevkassen

Hvordan får man råd til en aflastningsplads, når man ingen penge har?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 317

Spørgsmål

Hej!
Jeg har en far som bor i en beskyttet bolig, for ca. 5 uger siden blev han indlagt med lungebetændelse og var indlagt i 5 uger. Han er nu kommet hjem og kan stort set ingenting. Han skal have hjælp til alt. Før han blev syg kunne han spise og drikke selv og give udtryk for,hvad han ville have. Nu sidder han bare og stirre ud i luften og svare ja og nej som vinden blæser. Han kan ikke betjene et nødkald og er dybt afhængig af at der kommer nogen og hjælper med alt. Jeg er dybt bekymret for min far og vil gerne have ham et sted hen hvor der er mere opsyn. Jeg har derfor talt med en visitator som vil undersøge om min far evt. Kunne komme på en aflastningsplads. Hun siger at det koster 129 kr om dagen, de penge har han ikke. Er der nogen steder vi kan søge om hjælp til dette.? Med venlig hilsen den bekymret datter

Svar

Det lyder som om både du og din far er havnet i en rigtig svær situation.
Du har gjort det helt rigtige ved at hidkalde en visitator.
De 129 kr. om dagen, hun snakker om, er det beløb, han skal betale for mad og forplejning.
Du kan godt søge om tilskud, men jeg tror ikke, der er nogen kommuner, der yder den form for tilskud.
Pengene vil blive trukket over hans pension, og det kan ske på lempelige vilkår, hvis han er helt ubemidlet.
Jeg synes, du skal takke ja til pladsen og lade økonomien komme i anden række. Når han får de bedre, kan I finde en løsning på problemet sammen med kommunen.
Din utryghed og det, at din far ikke kan komme i kontakt med nogen, der kan hjælpe ham i løbet af dagen, synes jeg må veje tungest.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed