Hjem > Brevkassen

Hvordan får jeg trygheds besøg til min 90 årige far?

Af: Pia Brændstrup - 3. marts 2016 07:47 590

Spørgsmål

Hvordan kan man hjælpe mod utryghed?
Min far er 90 år og bor i eget hus, som ikke er særligt handicap venligt.
Han klarer sig i hverdagen med hjemmehjælp 5 gange i døgnet (de tre er tilsyn af 2 til 5 minutters varighed) og er kun tryg, fordi jeg har mulighed for at være hos ham nogle timer HVER DAG og hjælpe ham med ting, som han ikke selv kan, og kommunen ikke hjælper med.
Dette bliver han ( og også jeg ) nu "straffet" for, fordi vi har søgt om at få en aflastningsplads til min far i ugerne 27, 28, og 29 på et af kommunens plejehjem, da jeg er på ferie i de tre uger, og dette gør min far meget meget utryg.
Vi har fået afslag med den begrundelse at min far ikke er "dårlig nok" og at man ikke kan komme i aflastning, fordi man er utryg ved at være i eget hjem.
Er det sådan ? og hvilke muligheder har man så for at give ham den tryghed i min ferie, der giver ham livskvalitet?

M.v.h A. P.

Svar

Det er en svær situation, fordi de færreste kommuner ikke tilbyder hjælp til tryghedsbesøg, som du også har fået at vide.
Sommerferien er især svær, og presset pga. så mange afholder deres ferie på samme tid.
Mit bedste forslag er, at du snakker med nogen, du selv kender for at få lavet en form for besøgsordning, mens du er væk. Der findes mange frivillige foreninger der tilbudyder besøgshjælp f.eks. Røde Kors og Ældresagen, men de er også pressede i sommerferien.
Samtidig vil det, alt andet lige, være en god idé, at din far kender og er tryg ved den, den kommer et stykke tid i forvejen.
Måske skulle du også overveje en plejehjemsplads på lægere sigt, så du ikke er så hængt op hele tiden.
Jeg kan forestille mig at de daglige besøg og også af og til kan belaste dig i din hverdag, selvom du glæder dig til og over at besøge din far dagligt.

Deals

Kommende events

Dagens Virksomhed